addda Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 jadlam niedawno swietna salatke (dobra tez dla diabetykow),od tego czasu weszla na stale do mojego menu: seler naciowy-drobno pokrojony kukurydza ugotowana piers z kurczaka ananas cebulka majonez+jogurt naturalny pieprz,sol nie podaje ilosci bo to wedlug uznania.sprobujcie,naprawde dobra,pozdrawiam!! Cytuj
Bernimek Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 Muszę przyznać, że nie jadłam jeszcze sałatki z selerem naciowym. Reszta składników jest smaczna, to może warto wypróbować? Cytuj
addda Opublikowano 9 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2006 sprobuj,sprobuj,warto! tak mi posmakowal ten seler,ze zaczelam kombinowac i wczoraj zrobilam ta salatke,tylko zamiast kurczaka dalam tunczyka,no i bez ananasa.wyszla swietna!!polecam!!!! Cytuj
dana2005 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 ja też potwierdzam, iż sałatki selera naciowego są pyszne i zdrowe. Ja go dodaję do wielu sałatek, tutaj improwizuję. Jako dodatek do kolacji np. kroję drobno selera, cebulkę no i może jeszcze kukurydza (jak mam) i sos vinegre. Lubimy też sałatkę z piersi kurczaka (wędzonej lub gotowanej) oraz czerwonej fasolki i majonezu. Dzsiaj do drugiego śniadania zrobiłam tez sałatkę z sałaty, rukoli( już wyrosła mi na działce), selera naciowego, fasolki adzuki, kiełków(sama też je robię), pokrojonej cebulki, czosnku no i oczywiście sos vinegre (samo zdrowie).Chcę jeszcze dodać, iż jedząc sporo sałatek do drugiego śniadania. obiadu i kolacji przez 1 rok schudłam ok. 8 kg (bez efektu jojo). Zachęcam do jedzenia sałatek. Cytuj
ainoh7 Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 słuchajcie mam pytanie odnosnie tego selera naciowego. to sa te łodyzki tak? bo mam przepis na zupe i tam pisze dodac seler naciowy . kupiłam go w supermarkecie i to sa takie łodyzki same tak? pokroic je i juz? hmmm bo myslałam ze to jakies listki abo co... Cytuj
Christina Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 ainoh7, podaj przepis na zupę z selera naciowego (tak, to są same łodyżki i odrobina listków na końcach), bo jak do tej pory, selera naciowego jadłam tylko w sałatkach :razz: Podam też przepis na swoją sałatkę z selera naciowego :razz: 1 seler naciowy (najsmaczniejszy ma niezbyt grube łodygi i jasnozielone - w żadnym wypadku żółte! - listki) - nie powinien mieć dużo liści! 1 puszka ananasa 1 - 2 jabłka - lepiej obrać ze skórki 1 puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu Pierwsze trzy składniki pokroić w kostkę (raczej małą, ale niezbyt drobną kostkę). Ananas z puszki, który jest już w kostkach, ma niestety zbyt duże kawałki do tej sałatki, więc ja wolę kroić ananasa z plastrów - szybciej i wygodniej :razz: Jeśli niektóre łodygi selera będą zbyt szerokie - przed pokrojeniem w kostkę, przekroić wzdłuż (ja nie dodaję listków do sałatki). Dodać kukurydzę, majonez i wymieszać. Palce lizać :sad: Jest zaskakująco pyszna :razz: SMACZNEGO! UWAGA! Powyższą sałatkę można modyfikować: np. dodać pokrojoną w paseczki szynkę lub pokrojony w kostkę ser żółty i namoczone wcześniej rodzynki (oczywiście bez wody, w której się moczyły :roll:) Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2012 Ja też ostatnio zasmakowałam w sałatkach z selerem naciowym, te Wasze też są ciekawe, w najbliższym czasie się skuszę, dzięki :biggrin: Moja sałatka prezentowała się tak wystrzałowo, bo to propozycja na sylwestrowy stół, polecam, bo jest co schrupać :mrgreen: Ps. ta zupka też mnie zainteresowała, jakby ktoś miał przepis, to chętnie się mu przyjże ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi