Jola_A. Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 3 kg.papryki czerwonej 30 dag chili swiezej (moze byc mniej) 60 dag koncentratu pomidorowego 2 glowki czosnku 1/4 szklanki oleju liscie laurowe,ziele angielskie.pieprz 1/4szklaki octu 20dag cukru 8 dag soli Wszystko przepuszczamy przez maszynke o bardzo drobnych oczkach,gotujemy 15 -30 min.Nakladamy do sloikow i pasteryzujemy. Sos ten mozna dodawac do wielu potraw na cieplo np.pizzy,spagetti,gulaszow,kielbasy na goraco,i innych, jak i rowniez na zimno do wedlin i nie tylko. :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.