Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

4 jaja 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia można dodać cukier waniliowy lub kilka kropli olejku waniliowego żółtka utrzeć z cukrem,następnie powoli wsypywać mąki wymieszane z proszkiem ,na koniec dać ubite białka delikatnie wymieszać.Wyłożyć na blaszkę.Piec 20 minut. biszkopt wychodzi wysoki więc nadaje się do ciast które robi się z różnymi kremami itp. Biszkopt można zrobić z połowy porcji wychodzi wtedy cieńszy.

Opublikowano

Nie nie ma tu pomyłki ,sprawdziłam i skonsultowałam go, ten przepis mam od cioci i już bardzo długo go robie i jeszcze nigdy mnie nie zawiodł. Naprawde,ostatnio wzieła go odemnie bratowa i też jest bardzo zadowolona.

Opublikowano

Piekę ciasta juz od dawna ,kilkanaście lat Powiem szczerze że nie słyszałam o tym aby do biszkoptu z 4 jaj dawać 2 szklanki mąki :) .Przyznam że to dość nowatroski przepis :)

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A może nie o jaja chodzi tylko a szklanki może to te od nutelli? Osobiście irytują mnie przepisy na szklanki i filżanki. W końcu wukalibrowałam wszystkie przepisy na szklanki typu duraleksowy kubek z uchem i wiem, że cały to 250 ml po górne uszko to 200 ml i strasznie sie denerwuję gdy nie mam tej szklanki pod ręką podczas pieczenia :-D :-D

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.