anika Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 2 kg mięsa 0,5 kg cebuli 1 kostka smalcu ok 0,5 kg ziemniaków 1 przecier pomidorowy 2 duże ząbki czosnku 0,5 łyzeczki kminku sół, pieprz ,słodka i ostra papryka mieso pokroić w niedużą kostkę.Cebulę usmażyć na kostce smalcu na szklisto,po chwili dodać mięso i razem dusić godzinę (uwazając by się nie przypaliło).Mięso posolić,przelać do większego garnka i zalać wodą ,dodać kminek i gotować aż mięso będzie miękkie.Ziemniaki pokroić w małą kostkę ,ugotować,wlać do zupy wraz z wodą.na koniec zrobic lany makaron z: jajka wody mąki szczypty soli,składniki zagnieść. makaron potrzec na tarce i sypać powoli do gotującej się zupy. Następnie dodać przecier ,posiekany czosnek i doprawić solą pieprzem i paprykami. danie jest super polecam. Smacznego Cytuj
arabika Opublikowano 17 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2006 To chyba musi byc strasznie tłuste 1 kostka smalcu do smażenia :) przeciez z miesa tez się jeszcze wytopi tłuszcz .Nie lepiej dac mniej tłuszczu podlać mieso odrobina wody Bedzie to z korzyścia dla watroby i chlesterolu . :) :oops: Cytuj
anika Opublikowano 21 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 Oczywiście można zmniejszyć ilość smalcu będzie napewno mniej tłusty, a na smaku niestraci. Cytuj
Jola_A. Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 a jakie to mięso ma być? Pozwole sobie odpowiedziec, wieprzowina albo wolowina. Cytuj
DeLarge Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 Pozwole sobie odpowiedziec, wieprzowina albo wolowina. to z tą wołowiną to raczej długo trzeba będzie to gotować...hmm... :)??: Cytuj
Jola_A. Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 nawet bardzo dlugo,ja osobiscie wybieram zawsze wieprzowine.Prawdziwy bogracz prawdopodobnie gotuje sie z wolowiny,ale wieprzowina jest mieksza i lepiej smakuje. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.