Gość Maria Magdalena Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2006 Jak mam zrobić ciasto na pierogi żeby się dobrze kleiło? Jestem amatorką w lepieniu! Farsze wychodzą mi o niebo lepiej. Pomóżcie. Jak szybko lepić? Cytuj
Jola_A. Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 Na forum znajdziesz przepisy na pierogi, poszukaj. Maka, sol, i woda. Ot i cala mecyja. Nie dodawaj jajka bo beda zbyt twarde. Zeby sie dobrze kleily musi byc odpowiednia proporcja skladnikow. Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ja ostatnio robiłam ciasto na pierogi, i na ok. 1/2 kg mąki dodałam 1 jajko, oczywiście sól i gorącą wodę. I muszę powiedzieć, że ciasto wyszło mięciutkie :-D no i dobrze się kleiły. Pierogi były pyszne :D Wyszło ich bardzo dużo, miały być przynajmniej na dwa obiady, lecz na drugi dzień nie było o nich ani widu ani słychu :D??: :D :-) Cytuj
DeLarge Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 lecz na drugi dzień nie było o nich ani widu ani słychu icon_confused.giftyle roboty a wszystko zniknęło, niestety ale pierogi są pyszne...i co lepsze znane na całym świecie, w Toronto np. jako Pierogis :D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Ja zawsze dodaje jajko ,pierogi się dobrze kleją i ciasto jest miękkie. pozdrawiam Cytuj
Jola_A. Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 no wiesz, duzo ludzi dodaje jajko do ciasta, ale jak dla mnie bez jajka ciasto jest lepsze, mieciutkie. :D Cytuj
Dorota Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Ile kucharek - tyle sposobów na ciasto :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.