asiak30 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 składniki: makaron w kształcie ryżu ogórek zielony czosnek koperek sos: majonez z jogurtem(śmietaną) makaron gotujemy,ogórek i czosnek tarkujemy na drobnych oczkach,koperek drobno kroimy mieszamy składniki z sosem...nie solimy dopiero na talerzu im więcej czosnku i koperku tym lepsza sałatka (jeśli oczywiście lubimy te składniki) wygląda niepozornie i trochę blado ale gwarantuję jest pyszne :) Cytuj
Anna22 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Mam pytanie :) Czy ten makaron w formie ryżu to zacierki :) Sałatka wyglada na prościutką i chętnie ją zrobię. Pozdrawiam Anna Cytuj
monilek26 Opublikowano 25 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2006 Jadłam tą sałatkę ale z ryżem i bardzo mi smakowała. Teraz jak będę ją robiła to dodam zamiast ryżu ten makaron :D Anno ten ryż to nie są zacierki. W sklepach można dostać taki makaron ,który wygląda jak ryż :D Pozdrawiam Cytuj
asiak30 Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Aniu nie wiem czy to aby nie będzie potraktowane jako reklama ale ja zawsze kupuję ten makaron z firmy Mellisa Primo Gusto,jakoś nie trafiłam na inną produkującą makaron w takiej formie. Chociaż wydaje mi się, że sałatka będzie równie smaczna z każdą inną drobną formą makaronu. Ja przygotowałam ją kiedyś z kolankami,smakowała nieźle :D ...ale jednak to nie to samo Cytuj
Anna22 Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 asiak30 i monilek26 dziękuje za wyjaśnienie :-) :-D :D Już sprawdziłam u mnie w Samie nie ma takiego makaronu choć zajmują cały regał /inne makarony/ :D Teraz wiem czego szukać . Jeżeli takiego nie znajdę to sałatkę zrobie z kupnych zacierek sa malutkie a asiak30 pisze ,że od biedy może być zwykły makaron . Lubimy potrawy z czosnkiem. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam Ania Cytuj
asiak30 Opublikowano 26 Maja 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2006 Wydaje mi sie ,że zacierki będą trochę za twarde do tej sałatki. Jeśli znajdziesz to kup małe gwiazdki albo drobne świderki. No i smacznego :D Napisz jak Ci smakowało :D Cytuj
redcherry Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 ja też często robie tę sałatkę czasami dodaję kukurydzę lub szynkę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi