agnieszka Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 biszkopt z 7 jaj do miski kroimy pol puszki brzoskwin,pol puszki ananasa,rozdrabniamy 1 gorzką czekolade, posiekac 100 g orzechow włoskich,100 g rodzynek,100 g migdałow platkow,100 g kokosu-zalewamy to 100 g wodki czystej i zostawiamy na 2 godz.Ucieramy kostke masla z 34 szkl cukru pudru i cukrem wanil i dodajemy kolejno dwa spazone jajka,szybko ucierac i polaczyc ze rozdrobnionymi skladnikami.Przekroic biszkopt i przełozyc masą.Na gore ubijamy 0,5 l kremowki <dodac troche cuk wanil i cuk pudru.Posypac kokosem i czekoladą startą.........pyszne....pozdrawiam Cytuj
Gość semi Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 co znaczy 'sparzone jajka"? ubite na parze czy co? bo chyba nie chodzi o to, zeby surowe domieszac do masy? Cytuj
agnieszka Opublikowano 11 Stycznia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 wyobraż sobie ze o to własnie chodzi :) jaja na chwile zanurzasz w wrzątku....potem ucierasz z cukrem i dodajesz do masła.Ja osobiscie uzywam tylko jajek swojskich wiec raczej niczego sie nie obawiam.Rozumiem Cie jesli uzywasz jajek kupionych w sklepie.probowałam zrobic te mase dodajac kremu budyniowegonp z kostki masła...tez był bardzo dobry....wiec zdecyduj sama...pozdrawiam... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.