Dorunia Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Upiec biszkopt z 6 jaj,przekroić na pół i dobrze skropić ponczem. KREM: -1 KOSTKA MASŁA -1 KOSTKA MARGARYNY -3 ŻÓŁTKA -3 ŁYŻKI KAKAO -100 GRAM SPIRYTUSU -OKOŁO 1/2 KG.WIŚNI -10 DKG.ORZECHÓW WŁOSKICH -10 DKG.RODZYNEK -10 DKG.MIGDAŁÓW -2 GALARETKI(CZERWONA I ŻÓŁTA)ROZROBIĆ KAŻDĄ W 1 SZKLANCE WODY,JAK ZASTYGNIE TO POKROIĆ W DUŻĄ KOSTKĘ. -1 SZKL.CUKRU PUDRU -5 ŁYŻEK ŻELATYNY Utrzeć masło+margaryna+żółtka+cukier puder+kakao+spirytus.Dodać wszystkie bakalie,wiśnie,galaretki i wszystko delikatnie wymieszać.Na końcu dodać ciepłą żelatynę(rozrobioną w niewielkiej ilości ciepłej wody)wylać na biszkopt,przykryć drugim plackiem,na wierzch polać rozpuszczoną czekoladą i posypać drobno posiekanymi orzechami lub innymi bakaliami. SMACZNEGO :D Cytuj
Dorota Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Dawno, dawno temu jadłam to ciasto u koleżanki. I muszę powiedzieć, że było pyszne :D Lecz w tamtym cieście do masy dodawało się rodzynki i orzechy laskowe w czekoladzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.