Dorunia Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 -2 kg papryki (kolorowej) -1/2 kg.cebuli -2 szkl.wody -3/4 szkl.octu 10% -3/4 szkl.cukru -1 łyżeczka soli -ziele angielskie(kilka ziaren) -liść laurowy(ja daję dwa) -pieprz prawdziwy Zalewę zagotować,cebulę gotować w zalewie 10 min.potem dodać paprykę i gotować jeszcze 15 min.Na dno słoików wsypać kilka ziaren gorczycy.Gotującą się sałatkę nakładać do słoików i szybko zakręcać.NIE PASTERYZOWAĆ SMACZNEGO :D :-) :D Cytuj
asienka77 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Mam pytanie,nawet kilka:). Ile słoiczków wychodzi z takiej porcji?? Do czego można potem wykorzystać taką sałatkę, do obiadu,czy bardziej jako przystawkę? Z góry dzięki:). Cytuj
Dorunia Opublikowano 19 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Witam :) :) :) Z tej porcji wychodzi około 6 słoiczków takich 320 g.A co do podawania tej sałatki to ona nadaje się praktycznie do wszystkiego tzn.i do obiadu i jako przystawka i nawet jak wpadną niespodziewani goście na lampkę wina to również się sprawdzi jako dodatek. Pozdrawiam Cytuj
asienka77 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Jeszcze jedno pytanie w związku z sałatką;-),gdyż jutro mam zamiar zrobić. Jak pokroić paprykę, a jak cebulę? Czy może być w piórka? Czy forma dowolna??:grin: Cytuj
Dorunia Opublikowano 22 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Witam ;-) :grin: :-D Cebulę kroję w piórka,a cebulę w paski i wszystko pasuje. Pozdrawiam i życzę smacznego :P :P :P Cytuj
asienka77 Opublikowano 25 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2006 Zrobiłam sałatkę i już oceniłam.Dla mnie super:). Pozdr. i dziękuję za przepis. Cytuj
Dorunia Opublikowano 26 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 W sobotę robię tę sałatkę do słoiczków...jak nie zapomnę to zrobię zdjęcia i wkleję,aby pokazać Wam jak ona wygląda ładnie i kolorowo :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi