ana Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Pączki expresowe 1 kg.mąki 10dkg.drożdzy 1/2litra mleka 10dkg.masła 1/2szkl.cukru 1/2szkl.oleju 5 żółtek Żółtka utrzeć na biało,dodać olej oraz pokruszone drożdze.Ciągle ucierając dodać cukier i masło.Mleko zagotować,ostudzić i dodawać na przemian z mąką.Wyrabiać przez ok.10-15 min.Gdy ciasto będzie dobre formować je i smażyć. Do tego przepisu świetnie się nadają drożdze w proszku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.