olusia1 Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 20 dkg herbatników- petitki 2 łyżki kakao 2 łyzki mleka 16dkg cukru pudru 8dkg masła Krem do wypełnienia: 6dkg masła 5dkg cukru pudru 1 cukier waniliowy adwokat spirytus Wykonanie:herbatniki zmielić , wszystko połączyć , gdyby było suche dodać spirytus lub rum . Krem-wszystkie składniki wymieszac , powinno być w konsystencji lejącej , aby wlewac do uli .Gotowe ciemne ciasto wkładamy do feremki , palcem robimy dziure , wlewamy krem i zlepiamy andrutem . Wstawić do lodówki! pycha!!! Cytuj
Bernimek Opublikowano 9 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2006 Jak to pięknie wygląda .... !!! A gdzie można kupic takie foremki?? Cytuj
olusia1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 proszę sprawdzic w marketach oraz w sklepach z artukułami gosp. domowego , wiem napewno , że są do kupienia na targu w Pszczynie :D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Cisto jak z bajki -tylko z foremkami jest kłopot.Ja dziś obeszłam wszystkie sklepy z artykułami gospodarczymi i wielka klapa bo nie ma, ale do wytrwałych świat należy,kiedyś na nie natrafie. :-) :-D Dzieki olusia za przepis. :D :D Pozdrawiam Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Ja też u mnie w mieście szukałam foremek, niestety nigdzie nie bylo, co gorsze niebyło nawet tych do kasztanków. Ale nei wolno sie poddawać:D Cytuj
monilek26 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Ale one muszą być dobre!! No właśnie tylko te foremki...Dziewczyny dajcie cynk jak znalazłybyście takie foremki, w którymś z supermarketów..... Dzięki i pozdrawiam Cytuj
Bernimek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Ok! Nie ma sprawy! Właśnie dzisiaj zamierzamy z mężem odwiedzić Makro w Krakowie ... może uda mi się go namówić na mały wypadzik do innego giganta ... I jeszcze jedno pytanie do Olusi ... !!! Czy to są foremki jednorazowe? Cytuj
olusia1 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 witam foremki są wielokrotnego użytku , sa 3 w komplecie :-D Cytuj
Jolcia Opublikowano 21 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2006 Robię takie ule ale z innego przepisu. Twoje wkrótce wypróbuję. Foremki kupiłam w małym sklepie z gospodarstwem domowym. W marketach nigdy nie spotkałam. Jeśli chodzi o krem to ja gotuję mleko słodzone w puszce i miksuję z masłem. Jest bardzo dobry kremik. :-) Cytuj
olusia1 Opublikowano 24 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Ale one muszą być dobre!! No właśnie tylko te foremki...Dziewczyny dajcie cynk jak znalazłybyście takie foremki, w którymś z supermarketów..... Dzięki i pozdrawiam witam foremki na kasztanki mozna dostać na allegro a na ule wpisać w wyszukiwarke ule foremku i w sklepie na internecie są do kupienia pozdrawiam Cytuj
Dorunia Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Witam :-) Napiszcie proszę ile uli wychodzi z tego przepisu? Pozdrawiam :D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Mam pytanie, czy po uformowaniu takiego ula, foremke zdejmujemy i napelniamy nastepne ciastko , czy razem z foremka wstawiamy do lodowki. Bo jesli tak to ile trzeba miec tych foremek na jedna porcje?? Cytuj
Jolcia Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Dziś zrobiłam ule. Są bardzo smaczne. Następnym razem dodam orzechów włoskich mielonych. Powinny być też super. Z jednej porcji wyszło tyle co na zdjęciu plus 2 które zaraz zjedliśmy z synem.Foremki napełnia się i wyjmuje aby napełnić na nowo. Polecam i pozdrawiam. Cytuj
goosiaa Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Zlepiamy "andrutem", czyli??? Bo ja ciemna masa jestem :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.