Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gosiu wylepiamy foremki masą , robimy w środku dziurkę, napełniamy kremem i przykładamy kółeczko z wafla. Już dawno nie robiłam tych uli,muszę zrobić.

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ule można robić też w kieliszku, aczkolwiek jest kłopot z ich wyjmowaniem. Mój przepis (właśnie je skończyłam:)) 20dag cukru pudru 20dag zmielonych orzechów włoskich 1 białko Ugnieść, zostawić na jeden dzień żeby wyschły. Masa: 3/4szkl. cukru pudru 3/4szkl. mleka w proszku 3 sparzone żółtka 1 kieliszek spirytusu 1 kieliszek wody Wszystko zmiksować, napełniać ule. Można dodać łyżkę kakao i trochę więcej wody -> smak masy jak kukułki Naklejać oczywiście na wafle

  • 1 rok później...
Opublikowano

mam pytako jestem tu nowa i bardzo podoba mi sie przepis na ule ale jak kupie te foremki to tam sa trzy tylko to trzeba je robic caly dzien ?????????? az jedne zastygnapotem nastepne czy mozna zaraz wyjmowac z foremek ,dzieki za odpowiedz :mrgreen:

Opublikowano

Marii nie trzeba czekać aż wyschną. Robi się automatycznie.wylepia foremkę, robi dziurkę ,wciska krem i przykleja od góry kółeczko z wafla.Rozchyla się foremkę i wyjmuje.Pozdrawiam.

Opublikowano

Marii nie trzeba czekać aż wyschną. Robi się automatycznie.wylepia foremkę,

robi dziurkę ,wciska krem i przykleja od góry kółeczko z wafla.Rozchyla się

foremkę i wyjmuje.Pozdrawiam

dzięki :mrgreen:

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.