Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
post-2704-1149880377_thumb.jpg20 dkg herbatników- petitki 2 łyżki kakao 2 łyzki mleka 16dkg cukru pudru 8dkg masła Krem do wypełnienia: 6dkg masła 5dkg cukru pudru 1 cukier waniliowy adwokat spirytus Wykonanie:herbatniki zmielić , wszystko połączyć , gdyby było suche dodać spirytus lub rum . Krem-wszystkie składniki wymieszac , powinno być w konsystencji lejącej , aby wlewac do uli .Gotowe ciemne ciasto wkładamy do feremki , palcem robimy dziure , wlewamy krem i zlepiamy andrutem . Wstawić do lodówki! pycha!!!

post-2704-1149880353_thumb.jpg

Opublikowano

Cisto jak z bajki -tylko z foremkami jest kłopot.Ja dziś obeszłam wszystkie sklepy z artykułami gospodarczymi i wielka klapa bo nie ma, ale do wytrwałych świat należy,kiedyś na nie natrafie. :-) :-D Dzieki olusia za przepis. :D :D Pozdrawiam

Opublikowano

Ok! Nie ma sprawy!

Właśnie dzisiaj zamierzamy z mężem odwiedzić Makro w Krakowie ... może uda mi się go namówić na mały wypadzik do innego giganta ...

I jeszcze jedno pytanie do Olusi ... !!! Czy to są foremki jednorazowe?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Robię takie ule ale z innego przepisu. Twoje wkrótce wypróbuję. Foremki kupiłam w małym sklepie z gospodarstwem domowym. W marketach nigdy nie spotkałam. Jeśli chodzi o krem to ja gotuję mleko słodzone w puszce i miksuję z masłem. Jest bardzo dobry kremik. :-)

Opublikowano

Ale one muszą być dobre!! No właśnie tylko te foremki...Dziewczyny dajcie cynk jak znalazłybyście takie foremki, w którymś z supermarketów.....

Dzięki i pozdrawiam

witam foremki na kasztanki mozna dostać na allegro a na ule wpisać w wyszukiwarke ule foremku i w sklepie na internecie są do kupienia pozdrawiam
Opublikowano

Mam pytanie, czy po uformowaniu takiego ula, foremke zdejmujemy i napelniamy nastepne ciastko , czy razem z foremka wstawiamy do lodowki. Bo jesli tak to ile trzeba miec tych foremek na jedna porcje??

Opublikowano

Dziś zrobiłam ule. Są bardzo smaczne. Następnym razem dodam orzechów włoskich mielonych. Powinny być też super. Z jednej porcji wyszło tyle co na zdjęciu plus 2 które zaraz zjedliśmy z synem.Foremki napełnia się i wyjmuje aby napełnić na nowo. Polecam i pozdrawiam.

post-2826-1161709996_thumb.jpg

post-2826-1161710029_thumb.jpg

• 3 lata później...