Skocz do zawartości

Problem Z Goframi?


Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj kupiłem gofrownice lecz nie wychodza mi gofry ciasto jest dobre w smaku jak i dobrze zrobione lecz nie wiem ile tego nalac pelno czy troche bo nie są chrupkie lecz gumowate nie całkiem wypieczone jaki czas powinien byc pieczenia w gofrownicy zwyklej z supermarketu.Z góry dziekuje

Opublikowano

To jest typowe, że przy robieniu gofrow w takich zwykłych gofrownicach wychodzą one gumowate. Możesz spróbować dodać do ciasta trochę majonezu. Ja tak robie i wychodzą chrupiące. Mój przepis znajdziesz tutaj: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=1998&hl= Ewentualnie możesz je podsuszyć po wyjęciu z gorfownicy w nagrzanym piekarniku przez ok. 1 min. Jeżeli chodzi o czas pieczenia to tutaj trudno powiedzieć, bo różne gofrownice mają różna moc więc i różny czas pieczenia. Najlepiej robić to metodą prób i błędów. Trzeba zaglądać do środka czy mają już pożądany kolor.

Opublikowano

Gdzieś na naszym forum jest doskonały przepis na gofry, który zamieścił Uretan. Ja też ostatnio kupiłam gofrownicę i skorzystałam właśnie z tego przepisu - wyszły bardzo dobre. Jak tylko znajdę ten przepis to go tu zamieszczę. Pozdrawiam

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.