olusia1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 BISZKPT - 6 JAJ, 6 ŁŻEK CUKRU,8 ŁYŻEK MĄKI PSZENNEJ, 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA. KREM- 20 DKG CHAŁWY , 20 DKG MARGARYNY KASI, 4-5 ŁYŻEK CUKRU PUDRU , 2 ŁYŻKI ROSZYNEK I POSIEKANYCH ORZECHÓW, 25 ML ALKOHOLU. DO DEKORACJI- 1 TABLICZKA MLECZNEJ CZEKOLADY , CZEKOLADOWE LISTKI BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ , DODAC ZÓŁTKA PO JEDNYM I DALEJ UBIJAĆ .MĄKĘ WYMIESZAĆ Z PROSZKIEM I DODAWAĆ DO MASY PO ŁYŻCE -WYMIESZAĆ. DO PROSTOKĄTNEJ FORMY WYSMAROWANEJ I WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA WLAĆ CIASTO PIEC OK 30 MIN W 170 STOPNIACH. PRZYGOTOWAĆ KREM -MIĘKKĄ KASIĘ UTRZEĆ Z CUKREM PUDREM NA PUSZYSTĄ MASĘ ,NIE PRZERYWAJĄC UCIERANIA DODAĆ POKRUSZONĄ CHAŁWĘ PO ŁYŻCE A NASTĘPNIE ALKOHOL , RODZYNKI , ORZECHY. ZIMNY BISZKOPT PRZEKROIĆ WZDŁUŻ NA 2 CZESCI , PRZEŁOŻYĆ KREMEM , POSMAROWAC TAKŻE BOKI I WIERZCH CIASTA . UDEKOROWAĆ ROZPUSZCZONĄ MLECZNA CZEKOLADĄ I EWENTUALNIE LISTKAMI Z BIAŁEJ CZEKOLADY ! SMACZNEGO!!! :D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Uwielbiam smak chałwy,i skuszę się na to ciacho.Dam znać jak wyszło. :D :D Pozdrawiam Cytuj
monilek26 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Niecierpię smaku chałwy......ale mój mąż mógłby ją jeść kilogramami i chyba zrobię mu niespodziankę....... Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.