olusia1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Biszkopt z ok 4-5 jaj krem - 3 szklanki mleka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 kostka margaryny lub 25dag masła 1 cukier waniliowy olejek smietankowy (pół) oraz wiórki jedna paczka 25 dag 1łyżka margaryny 3łyzki cukru pudru olejek śmietankowy Pieczemy biszkopt znajdziesz go w innych moich przepisać , najczęsciej robię na 3 jaja -3łyżki mąki , 3 łyzki cukru , proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy , łyżka octu . 2 szklanki mleka +cukier gotujemy do tego wlewamy szklankę mleka rozmieszaną z mąką -gotujemy budyń , masło lub margarynę ucieramy i powoli dodajemy wystudzoną masę budyniową plus olejek . Margarynę stopić z cukrem pudrem wsypać wiórki i i olejek smietankowy .Podsmażamy na złoty kolor. Przepis dostałam pare lat temu od kuzynki :D :D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 I co dalej robimy z tym ciastem? Cytuj
olusia1 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 na biszkopt wykładamy masę budyniową na to wiórki :D Cytuj
monilek26 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Kiedyś robiłam ciasto Rafaello ale trochę inaczej, bez budyniu - i powiem szczerze, że się zawiodłam. Teraz skorzystam z Twojego przepisu i mam nadzieję, że się nie rozczaruje...... Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.