anka17 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 ten przepis posiadam z gazety " sól i pieprz" Składniki: 500g truskawek 2 łyżeczki soku z cytryny 20 ml likieru pomarńczowego 200g podłużnych biszkopcików 250g chudego twarozku 50 dag cukru 4 łyżeczki zelatyny 200 ml śmietany 15% Sposób przgotowania: 1.Truskawki oczyścić 150 g owoców rozgnieść z sokiem z cytryny i likierem. W musie kolejno zanurzyć biszkopty i ułożyć je obok siebie w naczyniu do zapiekania. 2.Resztę truskawek pokroić w ćwiartki. Serek zmiksować z cukrem. żelatynę rozpuścić w małej ilosci wody. wymieszać ja z 2 łyżkami sera a następnie z resztą sera i dokładnie wymieszać. Kiedy ser zacznie zastygać, ubić śmietanę i dodać do sera, ostrożnie wymieszać. Cienką warstwą kremu serowego posmarować biszkopty, rozłożyć na nim pokrojone truskawki. Owoce posmarować resztą kremu. Deser odstawić do lodówki na ok 4 godz. Przed podaniem można udekorowć truskawkami, pokruszonymi biszkoptami itp. SMACZNEGO!!! Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Świetnie :D kolejny ciekawy przepis na coś pysznego z truskawkami. Przepis już sobie drukuje, ale kiedy ja zrobie te wszystkie pyszności. Już tyle ciekawych ciast z truskawkami znalazłam:) Cytuj
anka17 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 to tiramisu jest naprawdę bardzo smaczne i "musisz" go wybrubować życzę smacznego:) Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Wyprubuje napewno. Mam nawet mały plan. Zrobie je na Boże Ciało, a truskawkowa szachownice (której przepis jest tu na forum i na której też mi "zależy") zrobię na następny weekend:). Cytuj
anka17 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 mam nadzieje że uda sie Tobie ten plan:) tzn. że będzie smakowało Ci to tiramisu:) Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 22 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 zrobiłam to ciasto i wyszło znakomite. Lekkie, nie za słodkie , błyskawiczne i bardzo smaczne. Polecam wszystkim, naprawdę warto wypróbować. :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi