monilek26 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Przepis ten posiadam od mojej mamy SKŁADNIKI: pomidory (ilość zależy od Was) śmietana majonez jogurt naturalny sól, pieprz, kilka ząbków czosnku PRZYGOTOWANIE: Pomidory pokroić w ćwiartki, posolić i popieprzyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek - ilość zależy od tego czy wolicie mniej czy bardziej ostre. W jednakowej ilości wymieszać ze sobą majonez, śmietanę i jogurt i zalać tym pomidory. Schłodzić. Najlepiej smakują na drugi dzień jak się przegryzą. Doskonałe jako dodatek do kanapek, do grila jak i do obiadu. Pozdrawiam Cytuj
gosiek50 Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Robiłam tą sałatkę wiele razy jest naprawde rewelacyjna, zawsze na jakiejś imprezie robi furorę i pierwsza znika ze stołu ,moi goście się nią zajadają ,polecam bo jest warta tego. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie :-D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Witam ponownie- wczoraj na grilu podałam gościm tę sałatkę tak im smakowała że dorabiałam ją w trakcie grilowania i wszyscy goście wzieli przepis, radze wypróbujcie bo warta jest tego. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj
monilek26 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Cieszę się, że smakowała :-D U mnie też zawsze wszystkim smakuje i jako pierwsza znika ze stołu. Pozdrawiam Cytuj
Bernimek Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Ja robię tę pyszną sałatkę bez majonezu. Lubię ją zagryzać sucharkami. Cytuj
zuziorek Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Rewelacja! Szybka i smaczna sałatka a w dodatku pasuje do wszystkiego. Zrobiłam trochę za dużo sosu ale goście maczali w nim chipsy. :-) Cytuj
Wiolunia Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Jutro zrobię tą sałatkę i napewno będzie dobra ;) Cytuj
Wiolunia Opublikowano 19 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2006 Wyprubowałam sałatka jest bardzo dobra polecam ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi