Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

składniki:

50 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego,

1 FIX do kotletów mielonych,

2 łyżki orzeszków ziemnych,

2 łyżki posiekanej pietruszki,

1-2 cebule,

1 ząbek czosnku,

7-8 suszonych śliwek bez pestek,

5-6 łyżek białego wina (wytrawnego),

zioła prowansalskie, cynamon mielony (opcjonalnie),

wykonanie:

Cebule i czosnek obrać a nastepnie posiekać.

Orzeszki oraz śliwki pokroić drobno.

Mięso przygotować wg przepisu na FIX-ie.

Następnie dodać: cebulkę, czosnek, orzeszki, śliwki, zioła i 1 łyżkę pietruszki.

Można dodać szczyptę cynamonu, wtedy kuleczki mięsne będą miały taki lekko egzotyczny posmak.

Z mięsa uformować kuleczki, następnie obtaczać je w mące i usmażyć na oleju.

Do pozostałego na patelni sosu dodać wino i tyle samo wody.

Gotować jakieś 10 minut.

Kuleczki podawać z ryżem ugotowanym na sypko oraz sosem. Posypać natką.

S*M*A*C*Z*N*E*G*O

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.