Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: 2 szklanki mąki (wymieszać krupczatkę + ziemniaczaną + tortową) 4 jajka, 1 szklanka cukru, 1 szklanka oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczniea Żółtka Ciągle ubijając dodawać do jajek mąkę z proszkiem i olej. Ok. 1 kg jabłek obrać i pokroić na cząstki. Dodać do ciasta i wymieszać. Wlać do tortownicy i piec przez ok 45 min w temp 180 C. Ciasto jest naprawdę pyszne i zawsze mi wychodzi. Polecam:)

Opublikowano

zrobiłam ciasto z truskawkami i uważam, że z jabłkami jest lepsze. Truskawki puszczają podczas pieczenia dużo soku dlatego należy pamiętać o tym by przed włożeniem do ciasta obtoczyć je np w bułce tartej no i oczywiście należy ich dodać trochę mniej niż jabłek.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.