pszczółka maja Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Robiłam go tylko jeden raz, ale wyszedł naprawdę pyszny. :-D Składniki: 300 ml jogurtu (można również użyć maślanki, śmietanę, kefir, zsiadłe mleko) 100 g laodów waniliowych 2 banany Banany obrać ze skórki i zmiksować z jogórtem i lodami. Do smaku dodać cukru (ok 2 łyżek) lub miodu. Aby shake nie ciemniał należy dodać łyżeczkę soku z cytryny. Do shake'a doskonale nadają się również inne owoce, np. truskawki:) Deserek prosty, szybki i smaczny - dlatego polecam:) Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Mmm … to musi być coś pysznego :-D, jak tylko przestanie mnie boleć gardełko to na pewno się na niego skuszę :-D Cytuj
Bernimek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Shake jest przepyszny. Robimy sobie go często z rodzinką. Jak nie mamy potrzebnych składników to tylko z mleka, bananów i cukru - też smaczny! Jednak z lodami jest najlepszy ... !!! Dorotko podobno na chore gardełko zimne lody też można jeść ... Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 ... Dorotko podobno na chore gardełko zimne lody też można jeść ... Bernimku skoro tak mówisz to spróbuję :-D Zrobię go jutro na deser :-D Cytuj
monilek26 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Tak tak ten shake jest bardzo dobry - moja rodzinka bardzo go lubi. Z lodami jeszcze nie robiłam, zawsze dawałam banany, cukier i maślankę. Pozdrawiam Cytuj
Jola_A. Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 To ja tez musze wyprobowac. Chore gardlo lody lecza najlepiej. Cytuj
Alika Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Przyciagnelo mnie do bananow, jak pszczolke do miodu;) Tez z lodami jeszcze nie probowalam, ale JUZ wiem, ze musi byc smacznie.. Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Przepis wszedł do ulubionych mojego najmłodszego syna, uwielbia i banany i lody. Dzięki za pomysł pszczółko!! Cytuj
gosiek50 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Często robie Shake z różnymi owocami , ale jak nie mam lodów to daje mleko+owoce+ cukier+kostki lodu. Kostki lodu trzeba pierwsze zmiksować i potem dodać wszystkie składniki - naprawde polecam jest pyszny. :mrgreen: :shock: :oops: Pozdrawiam Cytuj
DeLarge Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 hmm, aż nabrałem ochoty na taki shake, a może by tak dodać do niego skondensowanego mleka słodzonego...hmm? Cytuj
Kubasie Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 takiego shake robie ale zawsze z mleka , nigdy z jogurtu, maslanki, :) kefiru czy zsiadłego mleka. napewno zrobimy wedle twoich zaleceń. Cytuj
amelia1 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Witam!!! Shaka robiłam z jogurtem, wyszedł wspaniały, można powiedzieć jak w Mc"Donalds. Diękuję za super przepis, z którego napewno jeszcze wiele razy skorzystam. Pozdrawiam Amelia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi