pszczółka maja Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Na forum mówimy dużo o jedzeniu, a ja mam do Was drogie forumowiczki takie pytanie. Czy macie jakieś "inne zastosowanie" dla jedzenia. A dokładniej czy robicie jakieś "magiczne" maseczki poprawiające urodę? Może któraś z Was chciała by się z nami podzielić na jakąś fajną maseczkę? Cytuj
Bernimek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 To świetny pomysł Pszczółko !!! W sumie, z powodu braku czasu, używam już produktów gotowych, ale mam gdzieś przepisy na maseczki Mojej Kochanej Babci. Jak odszukam to podzielę się z Wami na pewno ... Cytuj
Bernimek Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Mam od koleżanki przepis na peeling z orzechów - zastosowałam to "cudo" dziasiaj ... :-D Podobno świetnie usuwa martwy naskórek a przede wszystkim nadaje się do każdego typu cery. :-D składniki: 10 dag orzechów włoskich, 1 łyżka miodu, 1 opakowanie jogurtu naturalnego, Orzechy obrać i posiekać, a następnie wymieszać z miodem i jogurtem. Tak powstałą papkę nanieść na twarz i szyję kolistymi ruchami. Czekać aż wyschnie, a potem spłukać chłodną wodą. I jeszcze jeden przepisik na skórę dłoni. :-D składniki: 1 pomarańcza, 1 olejek migdałowy, Wycisnąć sok z pomarańczy i wymieszać z olejkiem. Następnie przelać do buteleczki. Tak przyrządzonym balsamem smarować ręce, nie zapominając przed użyciem wstrząsnąć buteleczką. Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 22 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2006 o jaki świetny sposób na peeling. Wypróbuje go w najbliższym czasie. A może któraś z forumowiczek ma jakiś przepis na wypróbowaną maseczkę z drożdżami :-D? Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 Wypróbowanego przepisu na maseczkę z drożdżami nie mam :-P , ale mam przepis na kąpiel, która działa wygładzająco i odprężająco :-) :) :) A oto i przepis: ... do wanny z wodą należy wlać sok z 6-7 cytryn i gotowe :-) , potem już tylko zażywać tej aromatycznej kąpieli :-D ... Cytuj
basga Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Robiłam maseczkę drożdżową:Do drożdży dodawałam odrobinę mleka lub śmietany,wymieszać na papkę,nałożyć na twarz i zostawić do zastygnięcia,zrobi się taka sztywna maska dlatego nie nakładać zbyt grubo bo odpada :grin: ,potem zmyć letnią wodą. Skóra jest bardzo wygładzona . Można dodać 1 wyciśniętą kapsułkę witaminy A+E. Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Muszę zrobić sobie tę maseczkę drożdżową...po zimie jak znalazł dla poprawienia cery :grin: Cytuj
basga Opublikowano 26 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2007 Teraz sezon owocowy się zaczyna więc czas na maseczki z truskawek czy poziomek.... Rozgniecione owoce wymieszać z maślanką i płatkami owsianymi,nałożyć na twarz i dekolt,zmyć letnią wodą i ....podziwiać się w lustrze! Cytuj
basga Opublikowano 9 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2007 Znalazłam kilka maseczek owocowych ,sezon się zaczął więc ...maski na twarz :wink: Cytuj
beza Opublikowano 13 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2009 A ja polecam maseczkę z płatków owsianych. Bardzo dobrze wpływa na cerę. Cytuj
sylwuśka Opublikowano 17 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2009 A ja znam przepis na peeling kawowy :) Wygladza skóre, prawie tak jak skóra niemowlaka ;p Zaparzamy sypana kawe (odlewamy wode) Do kawy mozemy dodac cynamonu, Na koniec odrobine zelu do kapieli. Wszystko razem mieszamy. Stosujemy go najlepiej juz w wannie. Nakladamy na nogi, uda, pupe i brzuszek i masujemy nim cialo. Chwile trzymamy i pózniej zmywamy woda. Warto po kápieli wetrzec w skóre jakis balsam lub oliwke :mrgreen: Wiem, ze taka kuracja wymaga pózniejszego szorowania lazienki, ale naprawdé warto. Pozdrawiam ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi