pszczółka maja Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Składniki na 4 porcje: 2 długa bagietka 0,5 kg pieczarek, 2 małe cebulki, olej do smarzenia, 30 dag sera, sól, pieprz, vegeta, papryka ostra i słodka surówka: pół kapusty pekińskiej, marchewka, pół czerwonej papryki, pół puszki kukurydzy, pół cebulki dodatki: pomidor, ogórek korniszony (doskonale pasuje sałatka szwedzka) ketchup, majonez Bagietki przecinamy na pół. Cebulki kroimy w paseczki. Wrzucamy na rozgrzany olej. Dodajemyprzyprawy. Gdy cebulka zacznie się robić miękka wrzucamy pokrojone w paseczki pieczarki. Bagietki przekrajamy na pół i układamy na nich pieczarki. Wkłądamy na ok 5 min do rozgrzanego piekarnika. Po tym czasie posypujemy starkowanym żółtym serem i zapiekamy aż ser się rozpuści. Surówka: Wszystkie składniki kroimy przyprawiamy solą i pieprzem. Wyciskamy sok. Następnie układamy surówkę na zapiekanki. Następnie nakładmy pokrojone w plasterki pomidory i ogórki. Polewamy ketchupem i majonezem. Myśle, że doskonale pasował by do nich sos czosnkowy (przepis na niego znajduje się tutaj na forum). Takie zapiekanki są bardzo pyszne. U mnie nie jednokrotnie są na obiad. Smacznego:) Cytuj
monilek26 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Jak już wspominałam bardzo lubię wszelkiego rodzaju zapiekanki i dość często je robię. Świetny przepis na szybką przekąskę. Pozdrawiam Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.