ilka76 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Opakowanie biszkoptów okrągłych (ok. 120g) Masa truskawkowa 1/2 L jogurtu truskawkowego 1/2 L śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 2 galaretki truskawkowe (po90 g) 30 - 50 dag świeżych truskawek Wierzch: galaretka truskawkowa Dno blaszki (25x30) lub większej tortownicy wyłożyć biszkoptami. Masa truskawkowa: śmietanę ubić. Dodać cukier. Następnie delikatnie dodawać jogurt truskawkowy. Galaretki rozpuścić w 300ml wody i gdy zaczną tężeć wlać do masy. Na końcu wsypać pokrojone drobno (ja kroję w kostkę) truskawki. Wierzch zalać galaretką truskawkowa (lub dwiema rozpuszczionymi w 3 szklankach wody). Cytuj
Dorota Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Mmm .... pysznie się zapowiada ten jogurtowiec :-D chyba się na niego skuszę w ten nadchodzący długi weekend :-D Cytuj
Jola_A. Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 No bardzo pysznie, lekko i orzezwiajaco, a i wyglad tez niczego sobie. Cytuj
ilka76 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Bardzo dziękuję za tak miłe komentarze. Mam nadzieję, że będzie smakowało:)) Cytuj
gosiek50 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Dzięki ilka76 za następny fajny przepis , jest następne w kolejności do zrobienia. :-D :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Klosewik Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Przepis wypróbowałam. Jest naprawdę pyszny. Udał się wpaniale i zagości na stałe ( wlasciwie to tylko na jedno popołudnie do kawy :-D na moim stole, szczególnie w okresie "truskawkowym. Pozdrawiam serdecznie i zapisuję przepis w swoich notatkach kulinarnych. Cytuj
ilka76 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Ogromnie się cieszę, że ciasto smakowało. Pozdrawiam:) Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 2 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2006 Cześć! Zrobiłam to ciasto wczoraj. Troszkę je zmodyfikowałam. Tzn. zamiast biszkoptów upiekłam biszkopt z 3 jajek i zamiast jogurtu truskawkowego (zapomniałam kupić) dodałam zwykły jogurt (375 g) i 3/4 szklanki zmiksowanych truskawek. Też bardzo dobre. Aha, i nie kroiłam truskawek, tylko wrzuciłam całe. Lepiej wyglądają po przekrojeniu. Ale muszę przyznać, że było dobre. Pewnie można je zrobić także z innymi miękkimi owocami. Pozdrowienia, Pola Cytuj
gosiek50 Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 To cisto to jest prawdziwy przebój lata co go zrobię to znika w błyskawicznym tępie, dzięki za fajny przepis. :-) :-) :) Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.