ilka76 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Biszkopt z 5 jaj Na warstwę wiśniową: mrożone wiśnie bez pestek (450g)- w sezonie świeże 2 galaretki wiśniowe Na warstwę śmietanową: 500 ml śmietany kremówki (36%) 1 serek waniliowy homogenizowany (ok. 170g) 1 śmietan - fix 2 łyżki cukru pudru Cukier puder do posypania Upiec biszkopt i przekroić na dwa placki. Ja piekłam w blaszce 24x30. Na warstwę wiśniową: Rozpuścić galaretki w 3 szklankach wody. Do galaretek dodać nie rozmrożone wiśnie. Galaretka musi teraz dobrze stężeć znim wylejemy ją na biszkopt. Na warstwę śmietanową: Ubić śmietanę. Dodać serek waniliowy, cukier puder i śmietan-fix. Kolejność warstw: Biszkopt- warstwa wiśniowa- warstwa śmietanowa- biszkopt- cukier puder Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.