ilka76 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Biszkopt z 6 jaj (jasny lub ciemny). Na masę bananową: 1 kg bananów 250g masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru pudru cytryna Na masę z bitej śmietany: 750 ml śmietany kremówki (30%) 1/2 szklanki cukru pudru 3 śmietan fixy cukier waniliowy Gotowa polewa czekoladowa Upiec biszkopt. Wystudzić i przekroić na dwa placki. Blaszka 25x40. Zmiksować banany na jednolitą masę (najlepiej blenderem). Do masy dodać trochę soku z cytryny co ma zapobiec ciemnieniu bananów. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce masę bananową. Śmietanę kremówkę ubić z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać śmietan fixy. Kolejność warstw: biszkopt - masa bananowa - bita śmietana - biszkopt - bita śmietana(cienka warstwa) - polewa czekoladowa . Cytuj
Alika Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 zglasza sie wielbiciel bananow :-D Ciasto wyglada ciekawie, na pewno sprobuje. Cytuj
Pola Połetek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja też lubię banany!! a przy tym ciasto można piec cały rok. Na pewno spróbuję, może w sobotę? Pozdrowienia dla autora! :mrgreen: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.