Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok. 1/2 kg schabu (ew. filet z kurczaka lub indyka) Panierka: 1 jajo 2 łyżki mąki 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki sera żółtego (np. mozarella) sól, pieprz Mięso pokroić na kotlety. Rozbić tłuczkiem. Na panierkę: ser zółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wymieszać z mąką i bułką tartą. Kotlety obtaczać najpierw w jajku wymieszanym z przyprawami. Nastepnie w panierce. Usmażyć na patelni na złoty kolor.

post-2711-1150123905_thumb.jpg

Opublikowano

Kolejny fajny przepis, by w naszej kuchni urozmaicić codzienne jedzonko. Ja też często dodaje do bułki tartej sezam, bo to zawsze coś innego niż zwykła panierka. Nieraz smaże też kotlety w cieście naleśnikowym. Pozdrawiam

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo fajny pomysł z tymi chipsami. Koniecznie muszę zrobić bo mój mąż uwielbia schabowe pod każdą postacią :-D) Rozumiem, że panieruje się je tak jak w bułce czyli jajo i pokruszone chipsy tak?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.