ilka76 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 ok. 1/2 kg schabu (ew. filet z kurczaka lub indyka) Panierka: 1 jajo 2 łyżki mąki 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki sera żółtego (np. mozarella) sól, pieprz Mięso pokroić na kotlety. Rozbić tłuczkiem. Na panierkę: ser zółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Wymieszać z mąką i bułką tartą. Kotlety obtaczać najpierw w jajku wymieszanym z przyprawami. Nastepnie w panierce. Usmażyć na patelni na złoty kolor. Cytuj
gosiek50 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Dzięki za nowy pomysł na panierkę , ja dodaję do bułki tartej sezam , i kotlety też są super -polecam. :-D Pozdrawiam Cytuj
monilek26 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Kolejny fajny przepis, by w naszej kuchni urozmaicić codzienne jedzonko. Ja też często dodaje do bułki tartej sezam, bo to zawsze coś innego niż zwykła panierka. Nieraz smaże też kotlety w cieście naleśnikowym. Pozdrawiam Cytuj
Bernimek Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zamiast panierki z bułki tartej można również stosować mielone migdały lub mielone orzechy. Zawsze to jakaś odmienność w Naszej codziennej kuchni ... :-D Cytuj
Dorunia Opublikowano 24 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2006 Witam :-D :-D Ja czasami robię panierkę do kotletów z pokruszonych chipsów,jest bardzo oryginalna i inna niż zazwyczaj się robi w domu. Pozdrawiam :-D :-D :-D Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 schabowe można też obtaczać w płatkach śniadaniowych :-D Cytuj
Bernimek Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Dobre też są płatki owsiane ... Dorunia poddała dobry pomysł z tymi chipsami - muszę przy najbliższej okazji wypróbować. Cytuj
DeLarge Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 z chipsów na panierke to szczerze polecam Crunchips'y X-cut serowo-cebulowe...wypróbowane :-D Cytuj
ilka76 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Bardzo fajny pomysł z tymi chipsami. Koniecznie muszę zrobić bo mój mąż uwielbia schabowe pod każdą postacią :-D) Rozumiem, że panieruje się je tak jak w bułce czyli jajo i pokruszone chipsy tak? Cytuj
Bernimek Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Ja optowałabym za taką kolejnością panierowania: :-D mąka, :-D jajko, :-D bułka tarta wymieszana z pokruszonymi chipsami. Cytuj
annnac Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 WITAM MOŻNA TEŻ ZAMIAST CHIPSÓW CZY BUŁKI TARTEJ OBTOCZYĆ KOTLETY W MĄCE,JAJKU I ŁUSKANYM SŁONECZNIKU--- PYCHA POLECAM Cytuj
Bernimek Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Albo po prostu w jajku i mące ziemniaczanej ... Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 ojej, ale namnożyło się tych sposobów na panierke:), ja lubie też dodać do panierki koperek. Zresztą dodaje też często koperek bezpośredniodo mięsa mielonego na kotlety. :-D Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Rzeczywiście :-D sposobów, a sposobów na panierkę :-D - jest w czym wybierać :-D :-D :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.