pszczółka maja Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Składniki: pierś z kurczaka, 25 dag sera, 25 dag pieczarek, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka mąki pszennej, jajko, bułka tarta, mała cebulka, sól, pieprz Pierś z kurczaka zmielić na dużych oczkach. Ser starkować, pieczarki pokroić na drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać jajko, przyprawy, majonez, mąkę. Formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kotlecik są bardzo smaczne, również na zimno. Można robić je jako małe kuleczki i wtedy doskonale sprawdzają się na domowych imprezach. Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 12 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 do kotlecików mozna również dodać pokrojoną w kostkę paprykę Cytuj
gosiek50 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 I mam pyszny obiadek na sobotę ,dzięki za przepis , dam znać jak smakowało . :-D :-D :-D Pozdrawiam Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 12 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 mam nadzieje, że będą smakować. ja nigdy nie mogę się nim oprzeć, a to jest niebezpieczne:) Cytuj
monilek26 Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Fajny przepis. Próbowałaś może zrobić to samo ale z mięsem mielonym takim zwykłym? Cytuj
Bernimek Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Monilku! Śmiało możesz zrobić to danie z innym mięskiem mielonym np. wołowo-wieprzowym. Często robię takie wariacje mielonych dodając jeszcze kukurydzę czy fasolkę (albo to co mi zostało w lodówce). Małe kuleczki mięsne obtaczam w mielonych orzechach lub sezamie, smażę i podaję z dipami np. czosnkowym lub żurawinowym, wedle gustu i smaku. :-D :-D :-D :-D Cytuj
monilek26 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Dziękuje Bernimku za odpowiedz :-D Ja również dodaję do mielonego kukurydzę ale z fasolką jeszcze nie próbowałam. Następnym razem skorzystam z Twoich podpowiedzi na panierki :-D Pozdrawiam Cytuj
gosiek50 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Dzięki Bernimku za podpowiedż na panierke do kotlecików z mielonego,ja często dodaję sezam do kotletów z kurczaka i schabowych , następnym razem wypróbuje do mielonego-dzięki. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj
monilek26 Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Dzisiaj zaserwowałam te kotleciki mojej rodzince na obiad. Wszyscy byli zachwyceni. Kotlety obtoczyłam w sezamie wymieszanym z bułką tartą. Przyznam, że w kotlecikach nie był wyczuwalny smak pieczarek (może dodałam ich za mało?) ale za to ser nadał im wyśmienity smak. Kotlecikom Pszczółki przyznaje 5 gwiazdek :-D Pozdrawiam Cytuj
gosiek50 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Witam, dziś na obiadek zaserwowałam rodzince mielone z serem ,byli mile zaskoczeni, wszystkim bardzo smakowało. Dzięki pszczółko za kolejny dobry przepis na obiadek. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ja zawsze robie kotleciki z mięsa drobiowego. Nie przepadam poprostu za mięsem wieprzowym. Myśle, że jak ktoś lubi wieprzowine to oczywiście i to mięso się nadaję, z tym, że kotleciki będą wtedy bardziej tłuste. Co do pieczarek to można dodać ich więcej, albo porostu pokroić trochę grubiej. Myśle, że pomysł z dodaniem kukurydzy jest świetny. Dobrze też smakował by groszek konserwowy. Kiedyś jadłam Mc'Donaldowe kotleciki własnie z groszkiem i kukurydzą w środku były pyszne. :-D Cytuj
Bernimek Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Polecam wam równiez ten przepisik na "inne" kotleciki ... bardzo smaczne i bardzo oryginalne ... https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=2546&hl= Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.