Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: pierś z kurczaka, 25 dag sera, 25 dag pieczarek, 1 łyżka majonezu, 1 łyżka mąki pszennej, jajko, bułka tarta, mała cebulka, sól, pieprz Pierś z kurczaka zmielić na dużych oczkach. Ser starkować, pieczarki pokroić na drobną kostkę. Wszystkie składniki wymieszać, dodać jajko, przyprawy, majonez, mąkę. Formować kotleciki i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju. Kotlecik są bardzo smaczne, również na zimno. Można robić je jako małe kuleczki i wtedy doskonale sprawdzają się na domowych imprezach.

Opublikowano

Monilku! Śmiało możesz zrobić to danie z innym mięskiem mielonym np. wołowo-wieprzowym.

Często robię takie wariacje mielonych dodając jeszcze kukurydzę czy fasolkę (albo to co mi zostało w lodówce).

Małe kuleczki mięsne obtaczam w mielonych orzechach lub sezamie, smażę i podaję z dipami np. czosnkowym lub żurawinowym, wedle gustu i smaku.

:-D :-D :-D :-D

Opublikowano

Dziękuje Bernimku za odpowiedz :-D Ja również dodaję do mielonego kukurydzę ale z fasolką jeszcze nie próbowałam. Następnym razem skorzystam z Twoich podpowiedzi na panierki :-D Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki Bernimku za podpowiedż na panierke do kotlecików z mielonego,ja często dodaję sezam do kotletów z kurczaka i schabowych , następnym razem wypróbuje do mielonego-dzięki. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Dzisiaj zaserwowałam te kotleciki mojej rodzince na obiad. Wszyscy byli zachwyceni. Kotlety obtoczyłam w sezamie wymieszanym z bułką tartą. Przyznam, że w kotlecikach nie był wyczuwalny smak pieczarek (może dodałam ich za mało?) ale za to ser nadał im wyśmienity smak. Kotlecikom Pszczółki przyznaje 5 gwiazdek :-D Pozdrawiam

Opublikowano

Witam, dziś na obiadek zaserwowałam rodzince mielone z serem ,byli mile zaskoczeni, wszystkim bardzo smakowało. Dzięki pszczółko za kolejny dobry przepis na obiadek. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano

Ja zawsze robie kotleciki z mięsa drobiowego. Nie przepadam poprostu za mięsem wieprzowym. Myśle, że jak ktoś lubi wieprzowine to oczywiście i to mięso się nadaję, z tym, że kotleciki będą wtedy bardziej tłuste. Co do pieczarek to można dodać ich więcej, albo porostu pokroić trochę grubiej. Myśle, że pomysł z dodaniem kukurydzy jest świetny. Dobrze też smakował by groszek konserwowy. Kiedyś jadłam Mc'Donaldowe kotleciki własnie z groszkiem i kukurydzą w środku były pyszne. :-D

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.