Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naleśniki robimy oczywiście wg własnego przepisu, ale do ciasta nei dodajemy cukru. Składniki: pierś z kurczaka, kapusta pekińska, papryka (najlepiej pół zielonej i pół czerwonej), pół puszki kukurydzy, mała cebulka, sól, pieprz, wegeta,, słodka i ostra papryka, łyżeczka majeranku sos słodko-kwaśny (można też użyć czosnkowy, albo oba razem), łyżeczka bazyli Pierś kroimy w kosteczkę i godzinę wcześniej posypujemy przyprawamy i majerankiem. Na rozgrzanym oleju smażymy mięsko. Szatkujemy kapustę, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i pokrojoną w dorbną kosteczkę cebulkę. Przyprawiamy solą i pieprzem i nakońcu roztartą w palcach bazylią. Na naleśniki układamy wąski rządek z mięsa na to surówkę i zwijamy jak tradycyjne naleśniki) Polewamy sosem słodko-kwaśnym. Smacznego

Opublikowano

Wariacja naleśnikowa bardzo smaczna !!! :-D :-D :-D

Wprowadziłam tylko jedną zmianę otóż mięso pomieszałam z warzywami i doprawiłam sosem czosnkowym.

I tak przygotowany farsz nakładałam na naleśniki.

  • 9 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.