pszczółka maja Opublikowano 12 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2006 Naleśniki robimy oczywiście wg własnego przepisu, ale do ciasta nei dodajemy cukru. Składniki: pierś z kurczaka, kapusta pekińska, papryka (najlepiej pół zielonej i pół czerwonej), pół puszki kukurydzy, mała cebulka, sól, pieprz, wegeta,, słodka i ostra papryka, łyżeczka majeranku sos słodko-kwaśny (można też użyć czosnkowy, albo oba razem), łyżeczka bazyli Pierś kroimy w kosteczkę i godzinę wcześniej posypujemy przyprawamy i majerankiem. Na rozgrzanym oleju smażymy mięsko. Szatkujemy kapustę, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, kukurydzę i pokrojoną w dorbną kosteczkę cebulkę. Przyprawiamy solą i pieprzem i nakońcu roztartą w palcach bazylią. Na naleśniki układamy wąski rządek z mięsa na to surówkę i zwijamy jak tradycyjne naleśniki) Polewamy sosem słodko-kwaśnym. Smacznego Cytuj
Bernimek Opublikowano 17 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Wariacja naleśnikowa bardzo smaczna !!! :-D :-D :-D Wprowadziłam tylko jedną zmianę otóż mięso pomieszałam z warzywami i doprawiłam sosem czosnkowym. I tak przygotowany farsz nakładałam na naleśniki. Cytuj
gosiek50 Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 I mam kolejny dobry obiadek Twojego pomysłu droga pszczółko .Niektóre Twoje przepisy już wypróbowałam i są naprawde bardzo smaczne. :-D :-D :-D Pozdrawiam Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 21 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 ciesze się bardzo, że naleśniczki smakują. Ja je uwielbiam. Pomysł z dodaniem sosu do warzym bardzo dobry, bo sałatka wtedy nie wypada ze środka. :-D Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.