ilka76 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 250 g makaronu (świderki, rurki) ok. 15 dag kabanosów czerwona papryka zielona papryka puszka kukurydzy szczypiorek majonez sól, pieprz natka pietruszki (do posypania Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić. Kabanosy pokroić w plasterki. Czerwoną i zieloną paprykę w kostkę. Szczypiorek posiekać. Składniki wymieszać z odsączoną kukurydzą i majonezem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki. Cytuj
monilek26 Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 Świetny obiadek "na szybkiego". Sama często robię podobne danie tyle tylko, że zamiast kabanosów dodaję wędlinę. Pozdrawiam Cytuj
ulinek77 Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 sama zrobie i sprawdze - bo to jest na zimno - mysle, że lepszy bedzie wedzony kurczaczek? - co wy na to? Cytuj
ilka76 Opublikowano 17 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2006 Oczywiście że możesz spróbować z kurczakiem. Z kabanosem smakuje bardzo dobrze i ja ją jednak traktuję w kategorii sałatek. :-D Cytuj
gosiek50 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Często robię różne sałatki z dodatkiem makaronu , ale z kurczakiem wędzonym to jeszcze nie robiłam,dzięki ulinek77 za podpowiedż muszę wypróbować. :-D :-D :-D Pozdrawiam serdecznie Cytuj
gosiek50 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Zrobiłam tą sałatkę z kurczakiem wędzonym na moje imieniny-goście się nią zajadali i przepis powędrował w świat bo byli też goście z niemiec. :-) :-) :) Pozdrawiam serdecznie Cytuj
ilka76 Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Bardzo mi miło, że sałatka smakowała. Może i ja spróbuje z kurczakiem :-) Cytuj
Justyna 25 Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zrobiłam te sałatke z kurczkiem wędzonym wyszła super polecam. Cytuj
DeLarge Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 robię zawsze z wędzonym kurczakiem tyle że nie z makaronem a z ryżem + garść sparzonych rodzynek, pycha Cytuj
Basia K Opublikowano 17 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Robiłam ją dziś. Z kabanosem i kolorowymi kokardkami.Pyszna! Cytuj
ilka76 Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2007 Bardzo się cieszę Basiu, ze smakowała :wink: Cytuj
BEAZAR Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Witam! :grin: Zrobilam salatke z kurczakiem. Wyszla pyszna. Jest wilgotna inie posklejana, pomimo dodania niewielkiej ilosci majonezu. Polecam! Beata Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi