Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spód pieguskowy: 4 białka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki suchego maku 1/2 szklanki wiórków kokosoych 1 łyżka mąki 8 łyżek oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Warstwa brzoskwiniowa: 2 galaretki brzoskwiniowe 1 puszka brzoskwiń 2 serki homogenizowane waniliowe Wierzch: biszkopty okrągłe ok.30 sztuk polewa czekoladowa wódka Spód pieguskowy: białka ubić z cukrem. Mak, wiórki, mąkę i proszek do pieczenia wymieszać razem. Dodać do ubitych białek i delikatnie wymieszać. Wlać olej i wymieszać. Blaszka 25x40. Piec w tempraturze 170 stopni około 40 minut. Warstwa brzoskwiniowa: galaretki rozpuścić w 300ml wody. Brzoskwinie zmiksować z serkiem i tężejącą galaretką. Wyłożyć masę na ciasto i ułożyć biszkopty ( ja je nasączyłam mieszaniną soku brzoskwiniowego z puszki + wódka). Polać ciasto polewą czekoladową.

post-2711-1150188649_thumb.jpg

Opublikowano

Całkowicie się Jolu z Tobą zgadzam :-D Nie ma co - kilogramów nam przybędzie przez ten długi weekend :-D Ilka Twoje przepisy bardzo smacznie się zapowiadają - co potwierdzają te wspaniałe zdjęcia. Pozdrawiam

Opublikowano

Ja się nie powstrzymam - zrobię tego pieguska na czwartek ... !!!

Musimy zaapelować do Adminów aby zablokowali Ilce zamieszczania nowych przepisów ... choć przez tydzień ...

:-D :-D :-D :-D :-D

Opublikowano

Bardzo wszystkim dziękuję za tak miłe komentarze. :-D Na razie poprzestanę na tych ciastach ale zapewniam, że to jeszcze nie koniec :-D . Muszę jednak Was uprzedzić, że ciacho jest dość niskie. Więc jeśli wolicie bardziej okazałe to polecam zrobic w troche mniejszej blaszce. A moim zdaniem warto się skusic. :-D

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej placuszek jest naprawde przepyszny upieklam go na weekend:) ale troszke zminilam przepis i zrobilam dodatkowo druga mase truskawkowa ( 2 serki waniliowe, 2 galaretki truskawkowe i 25 dkg zmiksowanych truskawek) czyli spod pieguskowy masa brzoswkiniowa. masa truskawkowa, biszkopty i polewa jest przepyszny polecam Pozdrawiam

  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Bardzo chcialabym zrobic tego pieguska bo z przepisu wydaje sie byc wspanialy,ale prosze o pomoc. Mieszkam za oceanem i w zaden sposob nigdzie nie moge dostac serka homogenizowanego ani niczego co by mi go przypominalo. Czy moge czyms zastapic serek homogenizowany z przepisu na pieguska? Z gory dziekuje za pomoc,pozdrawiam

Opublikowano

Myślę, że serek homogenizowany można by było zastąpić np. białym serem (ok. 25 dag) lub ubitą słodką śmietaną 30 lub 36% (ok. 250 ml)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.