jagoda2 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Prosze o rade co zrobic żeby masa nie oddzielała sie od biszkoptu zawsze nasączam biszkopt dosc mocno a mimo to masa nie trzyma sie.Czytałam gdzies ze można skorke z wierzchu ciasta lekko ściągnąc żeby masa z ciastem się połączyla i nie rozwarstwiała.Prosze o rady gdyż dopiero od niedawna zaczelam piec ciasta i nie znam jeszcze wszystkich tajników na udane wypieki.
aida Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Przeczytaj temat ciasto i masa się rozwarstwiają to ten sam problem!
Marcin Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Dokładnie tutaj: https://www.smaczny.pl/forum/index.php?showtopic=884
Rekomendowane odpowiedzi