ina12 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 75 dag tłustego twarogu zmielonego 20 dag cukru pudru 3-4 żółtka cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny 50 dag truskawek 1 galaretka 1 paczka krakersów tortownica o średnicy 21 cm. Żółtka utrzeć z cukrem i ucierając dodawać stopniowo twaróg. Dodać cukier waniliowy i wlać rozpuszczoną w 2-3 łyżkach wody żelatynę i dokładnie wymieszać. Tortownicę wyłożyć pokruszonymi krakersami. Na krakersach rozsmarować masę serową. Wstawić do lodówki do stężenia. Przygotować galaretkę i pozostawić do ostygnięcia. Schłodzony sernik przykryć warstwą truskawek, zalać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki do stężenia. Smacznego. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.