ina12 Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 50 dag truskawek 2 galaretki truskawkowe 1 cytryna 2 szklanki kremówki cukier puder kilka truskawek pokrojonych w plasterki biała czekolada lub biała polewa czekoladowa szklanka wody Cytrynę sparzyć, osuszyć, zetrzeć skórkę i wycisnąc sok. Galaretki rozpuścić w szklance wody. Dodać skórkę z cytryny i sok, studząc trzeba co jakiś czas mieszać. Gdy zacznie tężeć, wlać śmietanę, dodać do smaku cukier puder i ubić na puszystą masę. Truskawki ułożyc w płaskim naczyniu, zalać tężejacą masą, wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem naczynie wstawić na moment do gorącej wody i wyłożyć ptasie mleczko na półmisek, dekorując plasterkami truskawek, a następnie polać roztopioną białą czekoladą, względnie białą polewą czekoladowa. ina12 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.