Gość ROBACZEK Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 cześć , jestem nowym użytkownikiem i mam pytanko??? Od dłuższego czasu poszukuje informacji, w jaki sposób ubija sie ,,bitą śmietanę", kilka razy próbowałam i nigdy mi nie wychodziło. Nie wiem w jak długim czasie się ją ubija i czy dodając cukier od razu , robię błąd???? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich smakoszów i łasuchów :D Cytuj
agnieszka Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Przede wszystkim raczej uzywaj smietany 36%.Początkowo....tzn na chwile włącz mikser na małe obroty a po trzech minutach zwieksz obroty. Dopiero gdy smietana zacznie gestniec ,dodaj cukier....puder i troszeczke cuk. wanil.......musi sie udac.Acha.....smietana musi byc schłodzona!!!powodzenia!!!! Cytuj
agnieszka Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 a jeszcze dodam...ze ja osobiscie dodaje jeszcze do smietany smietanfix.jestem wtedy pewna ze smietana moze stac w lodówce i nic sie z nią nie dzieje...pozdrawiam Cytuj
Mafalda Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Śmietana powinna być zimna, prosto z lodówki. I najlepiej, aby naczynie, w którym będziemy ubijać śmietanę, też postało trochę w lodówce. Pozdrowienia, Mafalda Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Agnieszka i Mafalda odpowiedziały tak, jakby czytały w moich myślach :). Ja dodam tylko tyle, że 'bitą śmietanę' można ubić korzystając również ze śmietany 30%. Powodzenia Cytuj
majLoo Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Nigdy bym tu nie zaglądnęła i się nie zapisała gdyby nie ta Bita Śmietana, szukałam jak mogę ją zrobić ze śmietany 30%. Czy konieczne jest dodawanie jakichś dodatków ulepszających np. smietan.fix czy tp?? Chodzi mi o szybkie zrobienie bitej śmietany, która nie musi długo stać, z jak najprostszych składników. Prosiłabym o szybka odpowiedź. ;-) Cytuj
agnieszka Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 jasne ze ją ubiszesz tylko pamietaj o zasadach....a tak tylko dodam ze osobiscie dodaje jednak smietan fix poniewaz wtedy mam pewnosc ze mi po chwili stania nia stole nie straci formy i nie podpłynie wodą...zycze powodzenia... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.