pawdor Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 1 kg truskawek 4 żółtka szklanka cukru 2 masła roślinne biszkopty truskawki podzielić na pół, jedną porcję pokroić na połówki drugą na ćwiartki. Żółtka utrzeć z masłem na zimno póżniej na ciepło. masło zminksować i dodawać trochę żółtek i truskawek ćwiartek, aż do wykończenia cały czas miksując. na koniec wrzucić połówki truskawek i wymieszać łyżką. Całość ułożyć w tortownicy wyłożonej biszkoptami ( spód i boki). Do środka można włożyć trochę biszkoptów. Przybrać truskawkami i włożyć do lodówki na 2-3 godziny. Smaczego :-D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.