monilek26 Opublikowano 25 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2006 Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 1 papryka czerwona 4 cebule przyprawy do mięsa(zioła prowansalskie, czosnek, papryka ostra, przyprawa do szaszłyków) olej Piersi pokroić w większą kostkę i wymieszać z przyprawami. Skropić olejem. Paprykę pokroić w kostkę, a cebulę w krążki. Nadziewać na patyczki mięso - cebula - papryka....Piec w temp 200 *C przez ok 30 min. Z podanych składników wychodzi 6-7 szt. szaszłyków. Jeśli ktoś lubi może też poprzedziewać między podane składniki boczek. Pozdrawiam Cytuj
gosiek50 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Jadłam kiedyś takie szaszłyki u mojej córki bardzo mi smakowały - są godne polecenia . :-) :-) :) Pozdrawiam serdecznie Cytuj
annnac Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 :-) ZAMIAST ZIÓŁ DODAJĘ PRZYPRAWĘ DO KURCZAKA ZŁOCISTĄ :) :-) KNOOR Cytuj
monilek26 Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Ostatnio urozmaiciłam te szaszłyczki i mięso przed upieczeniem polałam sosem słodko - pikantnym TAO TAO. Rewelacyjny smak..... Pozdrawiam Cytuj
ali Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Muszę zrobić, tylko na ile osób wystarczy taka porcja? Cytuj
monilek26 Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Z podanej porcji wychodzi mi ok. 6 - 7 szaszłyczków. Ostatnio poprzedziewałam jeszcze między podane składniki, surowe pieczarki. Pozdrawiam Cytuj
olka Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 szaszlyczki sa cudowne moja rodzinka sie nimi zajada. :mrgreen: :shock: pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi