pszczółka maja Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 1 wędzona makrela, 1 cebulka, sól, pieprz, musztarda, majonez ewentualnie 2 jajka, szczypiorek Makrele oddzielamy od skóry i ości. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i na 5 min posypujemy solą i pieprzem. Po tym czasie dodajemy cebulkę do makreli i mieszamy widelcem. Dodajemy łyżeczkę musztardy i 2 łyżki majonezu. Mieszamy. Do pasty makrelowej można również dodać pokrojone w drobną kosteczkę 2 ugotowane jajka lub szczypiorek. Smacznego Cytuj
Dorota Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Hmm ... coś szybkiego i pysznego :-D Uwielbiam makrelę, od czasu do czasu robię podobną pastę (z jajkami i ogórkiem konserwowym) :-D Polecam - jest naprawdę dobra :-D Cytuj
Bernimek Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Do tej pasty pasuje również papryka konserwowa drobiutko pokrojona w kosteczkę. Cytuj
monilek26 Opublikowano 26 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2006 Ja do tego wszystkiego dodaje jeszcze twaróg. Cytuj
ina12 Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Ja do tej pasty dodaję ketchup, albo koncentrat pomidorowy. ina12 Cytuj
Dorota Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Bardzo lubię ketchup :-P - gości on prawie na każdej mojej kanapce :-) , no a teraz będę go dodawać do pasty z makreli :-D Dziękuję za pomysł Halinko :-) :) :) Cytuj
Ami 79 Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Hej zrobiłam i słuchajcie pychotka super przepis. Pozdrawiam :-) Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 22 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2006 ciesze się że smakowało, polecam wypróbować z dodatkami które zaproponowały dziewczyny.. Cytuj
gosiek50 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Bardzo często robię taką paste z makreli ,ale dodaje twaróg albo starty żółty ser rewelacja. :-) :-) :) Pozdrawiam serdecznie Cytuj
Stokrotka Opublikowano 9 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2009 Ja zamiast makreli dałam do tej sałatki dorsza wędzonego. Pychotka. Polecam! :mrgreen: Cytuj
izka31 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Czesc smakosze. Ja tą paste robie tak: kostka białego sera makrela obrana z ości i skóry cebula czerwona majonez ketchup paryka czerwona w proszku sól,pieprz Ser i rybe rozgniatamy widelcem (przy okazji pozbywamy sie resztek ości ,jesli jakies sie ostały),cebule w kosteczke, reszta wedle uznania. Pasta smaczna, smakuje nawet mojemu synkowi chociaż jest wybredny. Smacznego!! Cytuj
AnnaK Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Robię podobną pastę,ale dodaję trochę fety w zależności jak słona jest ryba. :D Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.