monilek26 Opublikowano 27 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2006 Składniki: 2-3 pory 5 jajek ugotowanych na twardo puszka kukurydzy sól, pieprz, majonez Pory przekroić na pół i cienko pokroić. Posolić i pozostawić do czasu, aż por trochę zmięknie. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Sałatka najlepsza jest na drugi dzień. Pozdrawiam Cytuj
pszczółka maja Opublikowano 28 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 znam podobny przepis na sałatkę z porów tylko dodaje się starkowany ser. Podobno jest bardzo pyszna. Ja jej niestety nie jem, bo nie lubie porów. :-D Cytuj
monilek26 Opublikowano 28 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2006 Z serem jeszcze nie jadłam, będe musiała to wypróbować. Cytuj
Bernimek Opublikowano 29 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 znam podobny przepis na sałatkę z porów tylko dodaje się starkowany ser. :-D Ser jak najbardziej. U mnie sałatka bez dodatków mięsnych jest "czegoś tu brakuje ..." - tak rzecze mój mąż, więc dołożyłabym jeszcze szyneczkę pokrojoną w kosteczkę ... Cytuj
monilek26 Opublikowano 29 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2006 Jasne, że można dołożyć do tej sałatki różne dodatki i wtedy sałatka za każdym razem będzie miała inny smak - i wtedy nie będzie monotonii w naszej kuchni. Pozdrawiam Cytuj
olka Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 ja dodaje jeszcze starkowana surowa marchewke i jest super pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi