Dorota Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2011 Witam, pomidorów nigdy nie mroziłam, a teraz już wiem, że się nie mrozi - dziękuję :) Sylwia, co do tych warzyw to ja też kiedyś tak miałam (wrzuciłam do rosołu zamrożone kawałki marchewki i pietruszki, i nie chciały się ugotować), może przed zamrożeniem te warzywa trzeba wcześniej blanszować? nie wiem :neutral: Cytuj
DeLarge Opublikowano 27 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2012 mroził ktoś z was wątróbkę (już usmażoną razem z cebulką i sosem)? Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Witaj 🙂 Ja słyszałam, że się mrozi. Ostatnio robiłam wątróbkę z pomidorami (z przepisu Doruni, który jest na forum) zrobiłam od razu z podwójnej porcji, wyszło tego dużo, i to co nam zostało ostudziłam, podzieliłam sobie na 2 woreczki i zamroziłam, a potem odmroziłam, zawartość woreczka przełożyłam do garnka, wlałam trochę wody i podgrzewałam pod przykryciem na małym ogniu, podawałam z ryżem i dowolną sałatką, pycha 🙂 Cytuj
figiel Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Tak , można mrozić . Przygotowuję większą ilość ,dzielę na porcje i mam na kilka razy. Cytuj
DeLarge Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 ok, spróbuję. Ja często robię więcej wątróbki którą panieruję jak schabowe, potem do lodówki i po schłodzeniu kroję na plastry i z chlebem jem Cytuj
figiel Opublikowano 28 Czerwca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2012 Ciekawy sposób , muszę kiedyś wypróbować . Zapomniałam dodać ,że mroziłam tylko wątróbkę drobiową . Cytuj
ewaklos2 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 ja zamrażam niemal wszystko ,co mi z obiady zostało chleb też mroziłam . To co mi rośnie w ogródku też pietruszkę,koperek,seler i naciowy i pokrojone bulwy selera,kabaczki ogórki na mizerie. Później wyjmuje i obiadek czy dodatki do obiadku przyśpiesza zrobienie obiadku :wink: Cytuj
ewaklos2 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2012 mroził ktoś z was wątróbkę (już usmażoną razem z cebulką i sosem)? bardzo często w pojemniku np. po lodach potem wyjmuje odgrzewam np. w mikrofali i juz mam obiadek (proponuje po wyjęci kapnąć odrobinke wody lub oliwy ja wole wode nie jest sucha) Cytuj
krowusia Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Ja odradzam mrożenie sosów. Rozwarstwiają się i już nie mają tego smaku i aromatu. Uważam również, że mrożenie ziół również pozbawia je aromatu. Lepiej je ususzyć i schować do szczelnego pojemnika. W ten sposób mamy naturalne suszone zioła, niektóre jak np koperek czy mięta według mnie smaczniejszy niż świeży. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.