Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Haha...ten post przypomnial mi jak przez roztargnienie moj maz wsadzil jajka do zamrazarki, zamiast do lodowki. Upar sie potem ze zje i ... nic mu nie bylo :grin: w kazdym badz razie na jego pytanie "ale dlaczego nie mozna rozmrozic jajek w mikrofali" moja odpowiedz byla prosta - bo sie ich nie wolno zamrazac ! :lol: pozdrawiam!

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

słuchajcie a ja mam takie pytanie: czy moge zamrozić wiśnie i jezeli tak to zaraz całe z pestkami czy obrac z pestek i bez pestek je zamrozic???prosze o pomoc

Opublikowano

Jestem nowa, nie zwiedziłam jeszcze całego forum, więc z góry przepraszam, jeśli ten temat jest rozwinięty w innym miejscu. A pytanie brzmi- a co z botwinką? :evil: Już ją umyłam, teraz się suszy, i co dalej? Mam ją zblanszować czy taką suchą, pokrojoną wrzucić do woreczków? Nigdy niczego oprócz kostek do lodu nie mroziłam;-) stad moje dziecinne pytania:-)

Opublikowano

Ja wiśnie zamrażam i wydrylowane i z pestkami,to zależy do czego je potem użyjesz...do ciasta to wiadomo,że wydrylowane lepsze,ale do kompotu mogą być z pestkami :evil: KLAMERKO nie musisz blanszować botwinki tylko pokrój ją i do pojemniczków lub woreczków i do zamrażarki. Pozdrawiam :razz:

  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

robię surówke z modrej kapusty. Czy ktos wie czy można zamrozić ugotowana ale nie przprawiona kapustę

Opublikowano

JA WLASNIE DZISIAJ ODMRAZALAM GOLABKI ALE ZAPOMNIALAM ICH WYJAC WCZESNIEJ I TAKA ZAMROZONA BRYLE WRZUCILAM DO GARNKA . POGOTOWALAM JE CHWILE NA MALYM OGNIU BY SIE ROZMROZILY ALE BYLY JAKBY ROZGOTOWANE.PIERWSZY RAZ ZAMRAZALAM GOLABKI W POJEMNIKU RAZEM Z SOSEM...

  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy można zamrozić upieczone babeczki tak żeby potem je wyjąć rozmrozić i napełnić np kremem przed świętami jest tyle pracy a tak byłoby już mniej tylko nie wiem czy tak można? :P

Opublikowano

można mrozić, najlepiej jak każdą zawiniesz osobno lub umieścisz je w szczelnie zamkniętym pojemniku (oczywiście muszą być schłodzone do temperatury pokojowej). Czas przetrzymywania w zamrażalniku to około 2 miesiące. Rozmrażasz je natomiast w piekarniku i tak: zamrożone wkładasz do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni na ok 25 min. natomiast babeczki "rozmrożone" w temperaturze pokojowej wkładasz do piekarnika na 10 min. (ta sama temperatura). Więcej znajdziesz: https://www.thriftyfun.com/tf65771506.tip.html oraz https://www.bicyclesource.com/body/nutritio...king-tips.shtml

strony w języku angielskim, dzis nie mam za duzo czasu dlatego tak na szybko staram sie pomóc

jesli będziesz mieć więcej pytań dot. tego tematu to postaram sie pomóc

Opublikowano

DELarge dziękuję Ci ale nie myślałam że babeczki trzeba ponownie wstawiać do piekarnika i je piec myślałam że wystarczy je tak poprostu wyjąć z zamrażalnika poczekać jakiś czas udekorować i zjadać niestety w ang nie jestem na tyle dobra by zrozumieć o czym tam piszą :-(

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.