Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najważniejsza zasada zamrażania:

Raz zamrożonego produktu nie wolno powtórnie zamrażać !!!

Grozi to poważnym zatruciem pokarmowym ...

I tak nie należy zamrażać:

--> śmietanki, - traci ona jednorodną konsystencję,

--> jogurtu, kwaśnej śmietany i majonezu,

--> żółtego sera (w dużym kawałku), będzie sie kruszył po rozmrożeniu,

--> jajek na twardo, (a fuj!),

--> surowe jajko w skorupce,

--> rzodkwi, selera, cebuli, ziemniaków,

--> butelek z gazowanymi napojami (chyba, że ktoś lubi eksplozje w lodówce ...),

  • Like 1
Opublikowano

A czy ostatni punkt (z butelkami) dotyczy tylko szklanych? Czy plastiki też "wybuchają"? Pytam bo jeszcze nie mroziłem :-)

Opublikowano

Moja koleżanka zepsuła lodówkę próbując zamrozić coca-colę w butelce plastikowej ... Po prostu zapomniała, że włożyła ją na kwadrans do lodówki celem schłodzenia napoju ...

Jednak była bardzo szczęśliwa z takiego obrotu sprawy, bo mąż wcześniej kategorycznie wzbraniał się przed kupnem nowej lodówki (a ta wedle koleżanki była juz nie trendy)...

I tak ma nową lodówkę ... i nowego męża ...

  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam zastrzeżenia tylko do żółtego sera, zamrażam go, zawsze mam w chłodziarce i jest super, przykrywam zmrożonym plasterkiem grzankę, myk do piekarnika i jest jak świeży, poza tym używam go do zapiekanek, tostów, naleśników...do wszystkiego :-)

  • Like 1
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam Ja nie polecam zamrażać farszu do ruskich pierogów.Kiedyś został mi farsz,a nie chciało mi się dorabiać ciasta i postanowiłam zamrozić farsz.Niestety po rozmrożeniu go uznałam,że nie jest za ładny i na smaku również stracił. Pozdrawiam :) :) :)

  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety tak. Mam wrażenie, że jest on zbity i twardy.

Ciężko jest na nim rozsmarować np. pasztecik.

nie polecam zamrażać farszu do ruskich pierogów.Kiedyś został mi farsz,a nie chciało mi się dorabiać ciasta i postanowiłam zamrozić farsz.Niestety po rozmrożeniu go uznałam,że nie jest za ładny i na smaku również stracił.

Zrobiłam dokładnie tak samo ... rozmrożony farsz wylądował w koszu na śmieci ...

Zniechęciałam się i odtąd nie zamrażam żadnych farszów do pierogów ...

  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja mrożę chleb-zawsze mam w zamrażarce ze 2 bochenki i po wyjeciu wkładam do chlebaka.w kuchennej temperaturze się odmrozi i jest super.może to,jaki potem jest zależy od gatunku chleba?

  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja zdecydowanie nie polecam mrozić makaronu i ryżu, a w zasadzie gotowych gołąbków. Po rozmrożeniu są jakby suche, beznadziejne. Ja zamrażam surowe zawinięte w kapuste, a potem do garnka i gotuje.

Opublikowano

Co do gołąbków to ja zawsze zamrażam później daję na patelnie i są jak świeże. Ja zamrażam fasolkę po brytońsku, bigos jak tu wcześniej było powiedziane, ciasto jak mi zostanie z pierogów, krokiety z kapusty i mięsa.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.