Gość zielona Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Haha...ten post przypomnial mi jak przez roztargnienie moj maz wsadzil jajka do zamrazarki, zamiast do lodowki. Upar sie potem ze zje i ... nic mu nie bylo :grin: w kazdym badz razie na jego pytanie "ale dlaczego nie mozna rozmrozic jajek w mikrofali" moja odpowiedz byla prosta - bo sie ich nie wolno zamrazac ! :lol: pozdrawiam! Cytuj
ainoh7 Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 słuchajcie a ja mam takie pytanie: czy moge zamrozić wiśnie i jezeli tak to zaraz całe z pestkami czy obrac z pestek i bez pestek je zamrozic???prosze o pomoc Cytuj
Klamerka Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Jestem nowa, nie zwiedziłam jeszcze całego forum, więc z góry przepraszam, jeśli ten temat jest rozwinięty w innym miejscu. A pytanie brzmi- a co z botwinką? :evil: Już ją umyłam, teraz się suszy, i co dalej? Mam ją zblanszować czy taką suchą, pokrojoną wrzucić do woreczków? Nigdy niczego oprócz kostek do lodu nie mroziłam;-) stad moje dziecinne pytania:-) Cytuj
Dorunia Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Ja wiśnie zamrażam i wydrylowane i z pestkami,to zależy do czego je potem użyjesz...do ciasta to wiadomo,że wydrylowane lepsze,ale do kompotu mogą być z pestkami :evil: KLAMERKO nie musisz blanszować botwinki tylko pokrój ją i do pojemniczków lub woreczków i do zamrażarki. Pozdrawiam :razz: Cytuj
Klamerka Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2007 Bardzo dziękuję! W takim razie, zaraz zagonię moje kochanie do pracy! :evil: A ja sobie jeszcze tu pobuszuję :razz: Cytuj
Gość magdaho Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 robię surówke z modrej kapusty. Czy ktos wie czy można zamrozić ugotowana ale nie przprawiona kapustę Cytuj
Justyna.K Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 ja mrożę "modrą" kapuste ugotowaną przyprawioną i jest z nią wszystko oki. Cytuj
elusia Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 Ja gotuje zawsze wieksza ilosc kapusty kiszonej,ze wzgledu na dlugosc gotowania.Dziele na porcje i do zamrazarki.Przyrzadzam zasmazke i wyjmuje kapuste.Na patelni sie rozmrozi.Przyprawiam i juz gotowe. Cytuj
viola32 Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 JA WLASNIE DZISIAJ ODMRAZALAM GOLABKI ALE ZAPOMNIALAM ICH WYJAC WCZESNIEJ I TAKA ZAMROZONA BRYLE WRZUCILAM DO GARNKA . POGOTOWALAM JE CHWILE NA MALYM OGNIU BY SIE ROZMROZILY ALE BYLY JAKBY ROZGOTOWANE.PIERWSZY RAZ ZAMRAZALAM GOLABKI W POJEMNIKU RAZEM Z SOSEM... Cytuj
dodak Opublikowano 7 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2007 zamrożone jajka kojarzą mi sie z sałatką z mcdonalda:) Cytuj
andy8 Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 Czy można zamrozić upieczone babeczki tak żeby potem je wyjąć rozmrozić i napełnić np kremem przed świętami jest tyle pracy a tak byłoby już mniej tylko nie wiem czy tak można? :P Cytuj
DeLarge Opublikowano 4 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2007 można mrozić, najlepiej jak każdą zawiniesz osobno lub umieścisz je w szczelnie zamkniętym pojemniku (oczywiście muszą być schłodzone do temperatury pokojowej). Czas przetrzymywania w zamrażalniku to około 2 miesiące. Rozmrażasz je natomiast w piekarniku i tak: zamrożone wkładasz do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni na ok 25 min. natomiast babeczki "rozmrożone" w temperaturze pokojowej wkładasz do piekarnika na 10 min. (ta sama temperatura). Więcej znajdziesz: https://www.thriftyfun.com/tf65771506.tip.html oraz https://www.bicyclesource.com/body/nutritio...king-tips.shtml strony w języku angielskim, dzis nie mam za duzo czasu dlatego tak na szybko staram sie pomóc jesli będziesz mieć więcej pytań dot. tego tematu to postaram sie pomóc Cytuj
andy8 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 DELarge dziękuję Ci ale nie myślałam że babeczki trzeba ponownie wstawiać do piekarnika i je piec myślałam że wystarczy je tak poprostu wyjąć z zamrażalnika poczekać jakiś czas udekorować i zjadać niestety w ang nie jestem na tyle dobra by zrozumieć o czym tam piszą :-( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.