asienka77 Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 Czy ktoś ma pomysł, co można zrobić z czerstwym chlebem,czasami zostaje go tak dużo.Może macie jakieś sposoby wykorzystania takiego chleba? Pozdrawiam. Cytuj
agnieszka Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 przede wszystkim...nie kupuj go tak duzo.no a jesli ci sie zdarzy to jesli jest jeszcze miekki,odetnij kawałek i zamroz.....jak ci braknie bedzie czekał w pogotowiu.....nic takiemu chlebu nie brakuje,,,uwierz.Wystarczy go wyjac godzine przed jedzeniem,.......nawet sie nie kapną ze mrozony... :D Cytuj
agnieszka Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 a jeszcze dodam.....ze tez mi sie to trafia...ALE WTEDY robie z niego grzaneczki francuskie tzn.robie taka panierke z jajek...mleka i roznych przypraw np zioł prowansalskich...maczam w tym czerstwy chleb i obsmazam z obu stron....moje dzieci to bardzo lubią...sproboj...powodzenia Cytuj
asienka77 Opublikowano 23 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Września 2004 Te sposoby akurat znam,ale wielkie dzięki,może jeszcze komuś się przyda :D . Jeśli ktoś miałby coś jeszcze,to chętnie skorzystam. Pozdrawiam. Cytuj
mianda Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 ja z czerstwego chleba robie grzanki tzn: kromki chleba opiekam na patelni, bez tłuszczu, aż lekko sie przyrumienią (jak ktoś chce to można dodac odrobine tłuszczu), gorące pocieram z obu stron ząbkiem czosnku i smaruje masełkiem, pychotka! Cytuj
Gość Siwy Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Gdy mi zostaje czerstwy chleb kroje go na grubsze kromki smaruje lekko masłem kłade podsmażoną cebule z kiełbasą na wierzch chleba na to ser i zapiekam w piekarniku jak grzanki po wyjęciu nakładam ketchup i jem jest to bardzo dobre :) Smacznego pozdrowienia dla wszystkich Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi