ulinek77 Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Jogurtowo – śmietanowe ciasto z truskawkami lub jagodami / na dużą blachę / 1/2 litra śmietany kremówki, deserowej, schłodzonej 1/2 litra jogurtu truskawkowego / jagodowego, malinowego – taki jak owoce / 1/2 szklanki cukru pudru 2 galaretki truskawkowe / jagodowe, malinowe / do 1/2 kg truskawek paczka biszkoptów okrągłych / może również być cieniutki biszkopt / Wcześniej rozpuścić 2 galaretki w 2 szklankach wody. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i jogurt. Gdy galaretki będą mieć konsystencję kisielu dodać do masy jogurtowej. Truskawki pokroić i dodać do masy. Dno blachy wyłożyć biszkoptami lub biszkoptem i wylać ciasto. Na wierzch ciasta można wylać jeszcze galaretkę, będzie ładniej wyglądać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.