nemezis Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 Składniki: 1/2 kostki masła 4 jajka szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki 3 torebki kisieli cytrynowych torebka proszku do pieczenia olejek cytrynowy szklanka mleka Sposób wykonania: Masło ucierać z cukrem na puszystą masę, dodając po jednym żółtku. do gotowej masy wsypać kisiele w proszku, dodać olejek, dokładnie wymieszać. Następnie wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i wlać mleko. Ciasto powinno mieć gęstość cukrzącego się miodu. Na końcu dodać ubitą piąnę z białek, ostrożnie wymieszać i wyłożyć do foremki. Piec w średnio nagrzanym piekarniku ok. 50 min. Upieczone ciasto można posypać cukrem pudrem i udekorować owocami. Udanych wypieków :-) Cytuj
monilek26 Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 Jadłam to ciasto u mojej cioci i bardzo mi smakowało. Polane było lukrem. Polecam Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.