ina12 Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 2 kg ogórków 2 płaskie łyżki soli 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki naszej chili, albo 1 łyżeczkę zagranicznej chili 10 - 12 łyżek oleju 3/4 butelki octu 1/2 kg cukru 2 kg ogórków obrać ze skóry i pokroić w plasterki, dodać 2 płaskie łyżki soli i zostawić na 1/2 dnia. Odlać sok i dodać zmiażdżony czosnek, chili i przemieszać. Zagotować olej wlać do ogórków i wymieszać. Zagotować ocet z cukrem wlać i wymieszać. Włożyć do słoików i tylko zakręcić. ina12 Cytuj
monilek26 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 Ogóreczki robiłam i są bardzo dobre - ostre. Dla mnie troszkę za słodkie - ale to rzecz gustu, zawsze można dodać mniej cukru :-) Przepis godny polecenia. Pozdrawiam Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Cieszy mnie i to bardzo za wystawioną ocenę. Jak sama nazwa za siebie mówi po chińsku wiadomo ze ostre. Zasyłam pozdrowienia. ina12 Cytuj
gosiek50 Opublikowano 23 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2006 Droga Ino, ogóreczki zrobiłam są rewelacyjne i ostre bardzo smakują mojemu mężowi, dziękuje za wspaniały przepis. :-) :-) :) Serdecznie pozdrawiam. Cytuj
ina12 Opublikowano 24 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Gosiu dziękuję za miłą wiadomość. Jeżeli przepisy ocenione są pozytywnie to sprawiają mnie i napewno innym osobom ogromną radość. Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam. ina12 Cytuj
gosiek50 Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2006 Po raz kolejny robiłam ogóreczki, bo po tamtych nie ma już śladu, tak zasmakowały mojej rodzince są naprawde super. Jeszcze raz dziękuje za wspaniały przepis. :-) :-) :) Serdecznie pozdrawiam Cytuj
monilek26 Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2006 Mojej rodzince też te ogóreczki tak zasmakowały, że robiłam je po raz drugi i to z potrójnej porcji!!! Pozdrawiam Cytuj
Janka Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 :mrgreen: Ogórki sa naprawdę smaczne. Robiłam takie w ubiegłym roku i poszły jako pierwsze. :shock: Cytuj
Ina Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2006 Ja również robiłam te pyszne ogórki, choć w nieco innych proporcjach - z mniejszą ilością cukru i octu , a za to z większą ilością czosnku (na podstawie przepisu Nelki z Czarnej Oliwki). Są bardzo smaczne! :mrgreen: Cytuj
Kubasie Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 Ja je zrobiłam jeszcze jak nie byłam w klubie smaczniaków .przepis mi dała ciocia która tu u nas aktywnie działa.Musze przyznac ze mój maż jest zachwycony>Bardzo dobre ale jak dla mnie to ostre ale przecierz taki ma byc . :) Cytuj
ina12 Opublikowano 14 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Dziękuję wszystkim za otrzymane dobre wiadomości. Przepis ten posiadam od mojej koleżanki już bardzo ładnych parę lat, ale nie pamietam naprawdę ile. Pozdrawiam. ina12 Cytuj
Gość wilczek764 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 hm.... te ogóki maja różne nazwy.. ja mam ogórki z chili... troszke w innych proporcjach. ale sa dobre:) mniam:) Cytuj
gosiek50 Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Te ogóreczki to naprawde hit tego roku, przepis ten rozdałam po rodzinie i wszyscy są zachwyceni. Jeszcze raz dziękuje ino12 za fantastyczny przepis. ;-) :grin: Pozdrawiam serdecznie Cytuj
ela52 Opublikowano 20 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2007 Witaj Halinko!!! Robilam te ogorki sa super,smakuja calej mojej rodzince.Zrobilam z 3 porcji i jeszcze bede musiala dorobic, gdyz wyciagaja z piwnicy tak im smakuja. Dziekuje Halinko za wspaniale wszystkie przepisy. Cieplutko pozdrawiam ;) ;) ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi