Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2 kg ogórków 2 płaskie łyżki soli 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki naszej chili, albo 1 łyżeczkę zagranicznej chili 10 - 12 łyżek oleju 3/4 butelki octu 1/2 kg cukru 2 kg ogórków obrać ze skóry i pokroić w plasterki, dodać 2 płaskie łyżki soli i zostawić na 1/2 dnia. Odlać sok i dodać zmiażdżony czosnek, chili i przemieszać. Zagotować olej wlać do ogórków i wymieszać. Zagotować ocet z cukrem wlać i wymieszać. Włożyć do słoików i tylko zakręcić. ina12

Opublikowano

Ogóreczki robiłam i są bardzo dobre - ostre. Dla mnie troszkę za słodkie - ale to rzecz gustu, zawsze można dodać mniej cukru :-) Przepis godny polecenia. Pozdrawiam

Opublikowano

Gosiu dziękuję za miłą wiadomość. Jeżeli przepisy ocenione są pozytywnie to sprawiają mnie i napewno innym osobom ogromną radość. Jeszcze raz Wam dziękuję i pozdrawiam. ina12

Opublikowano

Po raz kolejny robiłam ogóreczki, bo po tamtych nie ma już śladu, tak zasmakowały mojej rodzince są naprawde super. Jeszcze raz dziękuje za wspaniały przepis. :-) :-) :) Serdecznie pozdrawiam

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja również robiłam te pyszne ogórki, choć w nieco innych proporcjach - z mniejszą ilością cukru i octu , a za to z większą ilością czosnku (na podstawie przepisu Nelki z Czarnej Oliwki). Są bardzo smaczne! :mrgreen:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja je zrobiłam jeszcze jak nie byłam w klubie smaczniaków .przepis mi dała ciocia która tu u nas aktywnie działa.Musze przyznac ze mój maż jest zachwycony>Bardzo dobre ale jak dla mnie to ostre ale przecierz taki ma byc . :)

Gość wilczek764
Opublikowano

hm.... te ogóki maja różne nazwy.. ja mam ogórki z chili... troszke w innych proporcjach. ale sa dobre:) mniam:)

• 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witaj Halinko!!! Robilam te ogorki sa super,smakuja calej mojej rodzince.Zrobilam z 3 porcji i jeszcze bede musiala dorobic, gdyz wyciagaja z piwnicy tak im smakuja. Dziekuje Halinko za wspaniale wszystkie przepisy. Cieplutko pozdrawiam ;) ;) ;)