Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1 kg buraczków 1 kg kapusty świeżej 20 dag cebuli Buraczki zagotować i zetrzec na tarce o grubych oczkach, kapustę poszatkować, cebulę pokroić. Wszystko wymieszać i zalać 1/2 szklanki octu 10% Zalewa: 1 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soli Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Zalewę wlać do warzyw, wymieszać i zostawić do następnego dnia. Następnie przełożyć do słoików i gotować 30 minut. ina12

  • Like 1
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Takiego przepisu nie znam więc chętnie wypróbuję.Co roku robię buraczki z papryką bo moja rodzinka je uwielbia.Zawsze też podrzucam siostrze bo jej się nie chce robić.W zeszłym roku dostałam przepis od koleżanki na buraczki z kabaczkiem.Coś pysznego. Przejrzę nasze forum,jak nie będzie takiego przepisu to go wstawię. Dzięki Halinko za nowości.

Opublikowano

Basiu nie zadałaś głupiego pytania, buraczki tylko zagotuj wkładając do zimnej wody i do momentu zagotowania. Jolu dodawaj nowe przepisy bo ja też bardzo lubię nowości. Pozdrawiam

Opublikowano

dziewczyny!!! ale narobiłyście mi ochoty, normalnie dostałam ślinotoku. Jutro kupuję kapustę i robię. hej, hej, dam znać jak wyszło cześć!

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.