ina12 Opublikowano 20 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2006 1 kg buraczków 1 kg kapusty świeżej 20 dag cebuli Buraczki zagotować i zetrzec na tarce o grubych oczkach, kapustę poszatkować, cebulę pokroić. Wszystko wymieszać i zalać 1/2 szklanki octu 10% Zalewa: 1 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki cukru 1 łyżka soli Składniki zalewy zagotować i ostudzić. Zalewę wlać do warzyw, wymieszać i zostawić do następnego dnia. Następnie przełożyć do słoików i gotować 30 minut. ina12 1 Cytuj
Dorota Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Bardzo lubię czerwone buraczki, i to w każdej postaci :-) Więc za przepis dziękuję, i go na pewno wypróbuję :-) Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Dorotko ta sałatka naprawde jest dobra. Podam jeszcze przepis na sałatkę wielowarzywną. ina12 Cytuj
ottawa Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 czy 1/2 szkl. octu wlac do tych warzyw, a nastepnie zalewa? czy mozna wszystko razem wymieszać? Jola Cytuj
ina12 Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Ocet trzeba wlać do warzyw. Pozdrawiam. ina12 Cytuj
baśka96 Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Ina, pewnie głupie pytanie ale wolę się upewnić: buraczki zagotować - czyli normalnie ugotować żeby były miękkie?Pozdrawiam. Cytuj
Jolcia Opublikowano 3 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Takiego przepisu nie znam więc chętnie wypróbuję.Co roku robię buraczki z papryką bo moja rodzinka je uwielbia.Zawsze też podrzucam siostrze bo jej się nie chce robić.W zeszłym roku dostałam przepis od koleżanki na buraczki z kabaczkiem.Coś pysznego. Przejrzę nasze forum,jak nie będzie takiego przepisu to go wstawię. Dzięki Halinko za nowości. Cytuj
ina12 Opublikowano 3 Lipca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2007 Basiu nie zadałaś głupiego pytania, buraczki tylko zagotuj wkładając do zimnej wody i do momentu zagotowania. Jolu dodawaj nowe przepisy bo ja też bardzo lubię nowości. Pozdrawiam Cytuj
baśka96 Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Dzięki Ina, zamierzam wypróbować tą sałatkę.Dam znać jak mi wyszła.Pozdrawiam Cytuj
Miuriel Opublikowano 4 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2007 Moja mam robiła buraczki z kapustą w zeszłym roku. Bardzo smaczne, potwierdzam. W tym roku też przypilnuję żeby były zrobione. :wink: Cytuj
ada5 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 dziewczyny!!! ale narobiłyście mi ochoty, normalnie dostałam ślinotoku. Jutro kupuję kapustę i robię. hej, hej, dam znać jak wyszło cześć! Cytuj
baśka96 Opublikowano 8 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja już zrobiłam, teraz nabiera mocy :razz: :razz: :mrgreen: Cytuj
ada5 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Ino mam pytanie, czy buraczki gotować w łupinach, czy obrane? Proszę o odpowiedź Cytuj
baśka96 Opublikowano 10 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2007 Witaj Ado, nie wiem jak gotowała buraczki Ina , ale ja gotowałam je w łupinach a potem ciepłe obierałam.Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi