Marcin Opublikowano 21 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2006 Witam, Temat zdecydowanie na czasie. Ja przyznam szczerze (jak często bywa) jestem głównym "operatorem" grilla w naszej rodzinie :-) No i przyznam, że dotychczas zawsze używałem gotowych mieszanek - może dlatego, że nie znam tak dobrze przypraw, a może dlatego, że całkiem niezłe te mieszanki są. Jakie Wy macie z tym doświadczenia? Czym przyprawiacie? Cytuj
gosiek50 Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Tak ja zawsze używam gotowych przypraw do grila jest to bardzo wygodne i dobre , tylko sosy robie sama, zależy to od tego co akurat grilujemy. :mrgreen: :shock: :oops: Pozdrawiam Cytuj
basga Opublikowano 6 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2007 Ja rzadko grilluję ale też raczej używam gotowych mieszanek,tylko marynatę czasem robię sama. Cytuj
Stokrotka Opublikowano 16 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2010 A ja sama robię mieszanki z ziół. Swego czasu pospisywałam składy mieszanek przeznaczonych do różnych potraw i teraz korzystam sobie z tych przepisów. Wolę ten sposób, bo nie ufam gotowcom, a poza tym mieszanki własnej produkcji nie zawierają glutaminianu sodu, który jest podobno szkodliwy. 1 Cytuj
winiusia Opublikowano 24 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2010 Ja tez zdecydowanie własna kompozycja przypraw plus oliwa. 2 Cytuj
Gość Garnek24 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2010 Ja jesli grilluje to uzywam gotowych mieszanek... szybciej;d Cytuj
Gość miro123 Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2010 Osobiście robię sam marynaty choć stosuje też gotowe z wypróbowanej firmy mają duży wybór smakowy i są bardzo dobre smaki nie do podrobienia w domu Cytuj
mario_ Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2011 Ja tez zdecydowanie własna kompozycja przypraw plus oliwa. Dokładnie. :) Cytuj
Lotnik Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2011 Jeśli chodzi o grilla to opieram się tylko i wyłącznie o gotowe mieszanki i dodaje jeszcze odrobinę oliwy. Czasami też zamiast oliwy stosuję zalewę z piwa :) Cytuj
Emillia Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Kiedyś szłam na łatwiznę i kupowałam gotowe przyprawy, jednak dużo w nich soli i nie każda mi odpowiadała. Od dwóch lat sama robię mieszanki z przewagą ziół... o wiele lepsze ponieważ każdy może połączyć takie składniki jakie lubi .. warto spróbować :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi